Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστηρότερους ελέγχους στις υπερπόντιες επενδύσεις κινεζικών εταιρειών εξετάζει η Κίνα

Αυστηρότερους ελέγχους στις υπερπόντιες επενδύσεις κινεζικών εταιρειών εξετάζει η Κίνα
Με στόχο να αποτρέψει την εκροή κεφαλαίων
Αυστηρότερους ελέγχους στις κινεζικές εταιρείες που επιθυμούν να επενδύσουν στο εξωτερικό σχεδιάζει η κυβέρνηση της Κίνας, με στόχο να αποτρέψει τη φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό.
Την είδηση μεταδίδει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη επίσημα έγγραφα και πηγές με καλή γνώση του ζητήματος.
Ειδικότερα, η κινεζική κυβέρνηση θα ανακοινώσει σύντομα μια σειρά από μέτρα, που θα υποβάλουν πολλές διεθνείς συμφωνίες σε αυστηρότερους ελέγχους, επισημαίνει η WSJ.
Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας και η κορυφαία υπηρεσία οικονομικού σχεδιασμού θα επιβάλουν "αυστηρούς ελέγχους" πάνω από κάθε ξένη εξαγορά που αποτιμάται στα 10 δισ. δολάρια ή περισσότερο και στις κρατικές εταιρείες που προτίθενται να κατασκευάσουν ή να επενδύσουν σε ακίνητα στο εξωτερικό αξίας 1 δισ. δολαρίων ή περισσότερο, επισήμανε η WSJ.
Επιπλέον, θα εφαρμόσουν αυστηρότερο έλεγχο στις κινεζικές εταιρείες που αναζητούν επενδύσεις από 1 δισ. δολάρια και πάνω σε οντότητες του εξωτερικού, που δε συνδέονται με τον πυρήνα των δραστηριοτήτων τους.
Άλλες υπερπόντιες συναλλαγές που επηρεάζονται θα είναι οι επενδύσεις σε εταιρείες εισηγμένες στο εξωτερικό, υπό προϋποθέσεις, και οι άμεσες επενδύσεις που πραγματοποιούνται από ετερόρρυθμες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης