Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Μπεζ Βίβλος» Fed: Ο ρυθμός αύξησης μισθών και τιμών στις ΗΠΑ παραμένει χαμηλός

«Μπεζ Βίβλος» Fed: Ο ρυθμός αύξησης μισθών και τιμών στις ΗΠΑ παραμένει χαμηλός
Τα στοιχεία της Fed για την ήπια άνοδο των μισθών στις ΗΠΑ συνεχίζουν να μη συμφωνούν με την εικόνα μιας μεγάλης οικονομίας που πλησιάζει σε επίπεδο πλήρους απασχόλησης, τουλάχιστον με βάση το - μειούμενο - ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό ανεργίας
Ο ρυθμός αύξησης των μισθών και των τιμών στις ΗΠΑ παραμένει χαμηλός, παρά τη συνεχιζόμενη - ανομοιογενή - ανάκαμψη της μεγαλύτερης οικονομίας στον πλανήτη, με το ισχυρό δολάριο να επηρεάζει αρνητικά τις αμερικανικές εξαγωγές.
Τα ευρήματα αυτά περιλαμβάνονται στη νέα «Μπεζ Βίβλο» που ανακοίνωσε η Federal Reserve σήμερα Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016, στην οποία οι επτά από τις 12 διοικητικές περιφέρειες της κεντρικής τραπέζης των ΗΠΑ κατέγραψαν αύξηση της απασχόλησης και μείωση της ανεργίας.
Η «Μπεζ Βίβλος» πρακτικά αποτελεί μια οικονομική αναφορά εξέλιξης μακρο-οικονομικών δεδομένων στις ΗΠΑ με στοιχεία τα οποία συλλέγει η Fed μέσω επαφών που διατηρεί με τον κόσμο των επιχειρήσεων.
Τα στοιχεία της Fed για την ήπια άνοδο των μισθών στις ΗΠΑ συνεχίζουν να μη συμφωνούν με την εικόνα μιας μεγάλης οικονομίας που πλησιάζει σε επίπεδο πλήρους απασχόλησης, τουλάχιστον με βάση το - μειούμενο - ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό ανεργίας.
Η συγκεκριμένη αδυναμία των ΗΠΑ - που καταδικάζει τον πληθωρισμό σε ασθενή ανάκαμψη - αποτελεί έναν από τους κύριους λόγους για τους οποίους η Fed δεν έχει αυξήσει ακόμα τα παρεμβατικά της επιτόκια.
Επισημαίνεται, ότι η τελευταία «Μπεζ Βίβλος» συντάχθηκε από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα του Κλίβελαντ με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν μέχρι τις 18 Νοεμβρίου 2016, δηλαδή μετά τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ της 8/11, που κέρδισε απροσδόκητα ο Ρεπουμπλικάνος Donald Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης