Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουρουμπλής (Υπ. ναυτιλίας): Δεν αλλάζει το φορολογικό καθεστώς για τους ναυτικούς

Κουρουμπλής (Υπ. ναυτιλίας): Δεν αλλάζει το φορολογικό καθεστώς για τους ναυτικούς
Η κυβέρνηση αναγνωρίζει τις ιδιαιτερότητες του ναυτικού επαγγέλματος και της συμβολής των ναυτικών στην ανάπτυξη 
Αβάσιμες, χαρακτήρισε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, τις πληροφορίες για αύξηση της φορολογίας στους ναυτικούς γεγονός που οδήγησε την ΠΝΟ σε κήρυξη 48ωρης απεργίας.
Όπως υποστήριξε ο Π. Κουρουμπλής «το έγγραφο που κυκλοφόρησε ως έγγραφο διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς αναφέρει για το συγκεκριμένο θέμα την "κατάργηση / αύξηση του φορολογικού καθεστώτος των ναυτικών".
Για την κυβέρνηση, όμως, δεν τέθηκε ποτέ θέμα κατάργησης του φορολογικού καθεστώτος για τους ναυτικούς».
Συμπλήρωσε επίσης ότι η αναγνώριση των ιδιαιτεροτήτων του ναυτικού επαγγέλματος και της συμβολής των ναυτικών στην ανάπτυξη της ελληνικής ναυτιλίας και οικονομίας, αποτελούν προγραμματική θέση της κυβέρνησης.
Συνέχισε δε, λέγοντας ότι «η δέσμευση και η προσπάθεια της κυβέρνησης στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης είναι η αδιαπραγμάτευτη διατήρηση του ισχύοντος σήμερα φορολογικού καθεστώτος για τους ναυτικούς και η αποφυγή κάθε περαιτέρω αύξησης των φορολογικών συντελεστών».
«Άλλωστε, δεν πρέπει να λησμονεί κανείς ότι η αύξηση που έχουν υποστεί από τις κυβερνήσεις της περασμένης πενταετίας έχει οδηγήσει στον τριπλασιασμό της φορολογίας των ναυτικών», υποστήριξε ο υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης