Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Δέχτηκαν τους όρους των τραπεζών οι μέτοχοι του Mega - Πληρώνονται οι δημοσιογράφοι

Δέχτηκαν τους όρους των τραπεζών οι μέτοχοι του Mega - Πληρώνονται οι δημοσιογράφοι
Το 1 εκ του Μπόμπολα για την πληρωμή μισθών και οι μισθοί που δεν θα πληρωθούν από τα 2 εκ ευρώ των τραπεζών
Οι τράπεζες μετά την πλήρη αποδοχή των όρων των τραπεζών η οποία επικυρώθηκε με επιστολή υπογεγραμμένη από Βαρδινογιάννη, Ψυχάρη, Μπόμπολα (επέκταση ενεχύρου ταινιοθήκης μετά το 2011 και σύσταση ενεχύρου επί των μετοχών της Digea) αναμένεται να αποδεσμεύσουν 2 εκ ευρώ εντός της εβδομάδας για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι του Mega δύο μισθούς τους οποίους οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα πληρωθούν ακριβώς ενώ την Παρασκευή μπήκε ένας μισθός (Μαίου 2016) μετά την καταβολή από τον κ. Φ. Μπόμπολα 1 εκ ευρώ ενώ σήμερα οι εργαζόμενοι αναμένουν να πληρωθεί ακόμα ένας μισθός από κατάθεση 1 εκ ευρώ από τον όμιλο Βαρδινογιάννη.
Ειδικότερα μέσα σε δυο ώρες από τη στιγμή που την περασμένη Παρασκευή που κατάθεσε ο κ. Φώτης Μπόμπολας 1 εκ Ευρώ είχαν πιστωθεί οι λογαριασμοί των εργαζομένων του Mega με ένα μισθό γεγονός που αποδεικνύει ότι την ευθύνη για τη μη καταβολή δεδουλευμένων όλους αυτούς τους μήνες είχαν αποκλειστικά οι μέτοχοι και όχι οι τράπεζες όπως διέρρεαν ορισμένοι εκ των μετόχων. Σήμερα σε ανάλογη κίνηση αναμένεται να προβεί και ο όμιλος Βαρδινογιάννη.
Βέβαια η καταβολή από την πλευρά Μπόμπολα 1 εκ Ευρώ προκάλεσε ενδιαφέρον δεδομένου ότι στον όμιλο Πήγασος το προσωπικό πληρώνεται εδώ και αρκετό με καθυστέρηση τουλάχιστον τριμήνου σε αντίθεση με τις εταιρίες του ομίλου Βαρδινογιάννη όπου οι μισθοί καταβάλλονται έγκαιρα αλλά η μέση μισθολογική δαπάνη είναι αισθητά υψηλότερη.
Ωστόσο τα 2 εκ Ευρώ που αναμένεται να αποδεσμεύσουν οι τράπεζες δεν θα κατευθυνθούν όπως αναφέρουν οι πληροφορίες για την πληρωμή ακόμα δύο μισθών αλλά μέρος τους θα διοχετευτεί για την πληρωμή και άλλων υποχρεώσεων του τηλεοπτικού σταθμού.
Οι κινήσεις των βασικών μετόχων πάντως υποδεικνύουν ότι αφού χρειάστηκε να φτάσει ένα βήμα πριν το απόλυτο μαύρο ο τηλεοπτικός σταθμός πλέον επιχειρούν να τον διατηρήσουν σε λειτουργία. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι θα καλέσουν το προσωπικό να επανέλθει σε κανονικό ρυθμό εργασίας χωρίς να σημαίνει ότι αυτό θα γίνει δεκτό καθώς έχει διαρραγεί η σχέση εμπιστοσύνης που υπήρχε επί πολλά έτη μεταξύ ιδιοκτησίας του τηλεοπτικού σταθμού και προσωπικού.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης