Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τι δείχνουν οι μέχρι σήμερα ανακοινώσεις αποτελεσμάτων εννεαμήνου – Οι καλοί του ΧΑ δημοσίευσαν

Τι δείχνουν οι μέχρι σήμερα ανακοινώσεις αποτελεσμάτων εννεαμήνου – Οι καλοί του ΧΑ δημοσίευσαν
Ελάχιστες οι δημοσιεύσεις από τις εισηγμένες καθώς δεν υπάρχει υποχρέωση για το εννεάμηνο
Τα καλά αποτελέσματα ή τουλάχιστον τα περισσότερα δημοσιεύτηκαν σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς για τις μέχρι σήμερα λογιστικές καταστάσεις εννεαμήνου που είδαν το φως της δημοσιότητας.
Βάσει αυτών των λογιστικών καταστάσεων, οι οποίες σημειώνεται πως είναι περίπου 30, τα αποτελέσματα κρίνονται θετικά στην πλειονότητά τους και μάλιστα αποδεικνύουν ξανά ότι υπάρχουν πολλές μετοχές που διαπραγματεύονται σε ελκυστικά επίπεδα.
Δεν λείπουν βέβαια και οι εταιρείες που με βάση την αποτίμηση στο ταμπλό και τα κέρδη εννεαμήνου, φαίνεται πως δεν είναι ελκυστική η αποτίμηση και πως πρέπει να επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις των αναλυτών για την κερδοφορία των επόμενων χρήσεων προκειμένου να αναδειχθούν φθηνές οι μετοχές.
Πιο αναλυτικά με βάσει τις εταιρείες που έχουν δημοσιεύσει τελική γραμμή και όπως τα επεξεργάστηκε το τμήμα ανάλυσης της Beta ΑΧΕΠΕΥ, η συνολική εικόνα είναι αρνητική κατά 1,71 δισ. ευρώ από 4,02 δισ. ευρώ, ήτοι παρουσιάζει βελτίωση 57,1%.
Ωστόσο η ζημιά οφείλεται στην Εθνική Τράπεζα που είχε ζημιές 2,9 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο, αλλά σημειώνεται πως σε επίπεδο κερδών από συνεχιζόμενες δραστηριότητες εμφάνισε κέρδη 26 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 1,7 δισ. ευρώ πέρυσι.
Πολύ καλή κερδοφορία και κοντά στα 200 εκατ. ευρώ εμφάνισε η Motor Oil και σημειώνεται πως η αποτίμηση είναι κάτω από 1,4 δισ. ευρώ.
Επίσης τα Ελληνικά Πετρέλαια με αποτίμηση 1,3 δις. ευρώ είχε κέρδη 185 εκατ. ευρώ.
Καλή αύξηση κερδοφορίας εμφάνισε η Τιτάν (+237%) και δείχνει πως ξεπερνά την κρίση, ενώ η Folli Follie απογοήτευσε τους αναλυτές εμφανίζοντας αύξηση κερδών 7,5% και κέρδη 112 εκατ. ευρώ με τους αναλυτές να περιμένουν 130 εκατ. ευρώ.
Όμως αυτή η κερδοφορία αν συγκριθεί με την αποτίμηση των 1,2 δις. ευρώ δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι είναι ακριβή η μετοχή όταν μάλιστα λείπει το τρίμηνο των Χριστουγέννων ήτοι το τέταρτο και σημαντικό.
Πλαστικά Θράκης και Quest έδειξαν πως αξίζουν καλύτερης αποτίμησης στο ταμπλό, ενώ αδύναμα ήταν τα αποτελέσματα της ΕΧΑΕ, με αποτέλεσμα αρκετοί αναλυτές να σημειώσουν πως η αποτίμηση στα επίπεδα των 310 εκατ. ευρώ δεν την αδικεί.
Η Fourlis επέστρεψε στην κερδοφορία, αλλά έχει ακόμη δρόμο μέχρι να φτιάξει καλούς δείκτες αποτίμησης.
Η Aegean μετά το απογοητευτικό εξάμηνο, είχε ένα πολύ δυνατό τρίτο τρίμηνο με αποτέλεσμα να έχει πλέον κέρδη 51 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο από 82 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Από τις μικρές του ΧΑ καλή κερδοφορία εμφάνισε η Paperpack συγκρινόμενη πάντα με την αποτίμηση, ενώ απογοητευτικά ήταν τα αποτελέσματα της Frigoglass με ζημιές ύψους σχεδόν 39 εκατ. ευρώ.
Από τον πίνακα απουσιάζουν τα κέρδη της Ελλάκτωρ, καθώς η εταιρεία δημοσίευσε προ φόρων αποτελέσματα τα οποία εμφάνισαν κέρδη 5,8 εκατ. ευρώ από ζημιές 30,5 εκατ. ευρώ, η Σφακιανάκης που επίσης δημοσίευσε προ φόρων αποτελέσματα και ήταν ζημιογόνα κατά 3,7 εκατ. ευρώ από 8 εκατ. ευρώ και η εισηγμένη Μινωικές Γραμμές που εμφάνισαν κέρδη 24,4 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 6,8 εκα.τ ευρώ έναντι του περσινού εννεαμήνου.



Γ. Κατικάς
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης