Τελευταία Νέα
Διεθνή

CEO της BofA: Οι τράπεζες θα ευνοηθούν από την υψηλότερη οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ

CEO της BofA: Οι τράπεζες θα ευνοηθούν από την υψηλότερη οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ
«Η ταχύτερη ανάπτυξη είναι κάτι θετικό για την Bank of America, όπως και τα υψηλοτέρα επιτόκια»
Αισιόδοξος για το μέλλον όχι μόνο της αμερικανικής οικονομίας αλλά και των τραπεζών εμφανίστηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Bank of America, Brian Moynihan.
Όπως τόνισε μιλώντας στο CNBC, η επικείμενη αύξηση των επιτοκίων από τη Federal Reserve και οι πολιτικές που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση του Donald Trump θα βοηθήσουν τα μεγάλα χρηματοπιστωτική ιδρύματα της χώρας τα αμέσως επόμενα χρόνια.
«Η ταχύτερη ανάπτυξη είναι κάτι θετικό για την Bank of America, όπως και τα υψηλοτέρα επιτόκια», δήλωσε μεταξύ άλλων, επισημαίνοντας μάλιστα πως τα μελλοντικά σχέδια της BofA έχουν βασιστεί σε μία επικείμενη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.
Σε ό,τι αφορά την τροποποίηση ή κατάργηση του νόμου «Dodd-Frank» (περιέχει αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο, υποχρεώνει σε διακράτηση μεγάλου ποσού κεφαλαίων) που καθιερώθηκε στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, ο κ.Moynihan τόνισε πως η απελευθέρωση των κεφαλαίων από ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα οδηγήσει στην αύξηση του δανεισμού, άρα και στην περαιτέρω τόνωση της αμερικανικής οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης