Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Βελτιωμένες οι ευρωπαϊκές τράπεζες – Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα κινδυνεύουν από τα NPLs

Moody's: Βελτιωμένες οι ευρωπαϊκές τράπεζες – Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα κινδυνεύουν από τα NPLs
Ο οίκος αξιολόγησης αναμένει περαιτέρω πίεση στην κερδοφορία των τραπεζών της Ε.Ε. 
Βελτιωμένη κεφαλαιοποίηση για τις ευρωπαϊκές τράπεζες διαπιστώνει στη σχετική της έκθεση η Moody's, επισημαίνοντας ωστόσο ορισμένα εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσει ο χρηματοπιστωτικός τομέας της Γηραιάς Ηπείρου, ιδιαίτερα της Ευρωζώνης.
Εξηγώντας, ο οίκος αξιολόγησης αναμένει περαιτέρω πίεση στην κερδοφορία των τραπεζών της Ε.Ε. αναμένεται να ενταθεί λόγω των παρατεταμένα χαμηλών επιτοκίων, του έντονου ανταγωνισμού, της συνεχούς ανατιμολόγησης του ενεργητικού αλλά και του αυστηρού ρυθμιστικού πλαισίου.
Η ποιότητα του χαρτοφυλακίου των τραπεζών αναμένεται να μείνει γενικότερα σταθερή, ενώ ενδέχεται να βελτιωθεί σε ορισμένες χώρες.
Ωστόσο, η Moody's κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα τραπεζικά ιδρύματα σε Πορτογαλία, Ισπανία και Ελλάδα, τις τρεις χώρες που πλήττονται δηλαδή από την κρίση, τονίζοντας πως ο μεγάλος όγκος προβληματικών δανείων σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές πώλησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs), ενδέχεται να δημιουργήσουν πρόβλημα στις προσπάθειες για μείωση των προβληματικών δανείων.
Στην ίδια έκθεση η Moody's επισημαίνει πως, σε παγκόσμια κλίμακα, το 59% (στο 68% το 2015) των outlooks (προοπτικές) για τις τράπεζες είναι «σταθερό».

Παρατίθενται τα σχετικά διαγράμματα:



www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης