Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαψεύδει τη WSJ το υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής - Ανακριβή τα στοιχεία για 13 χιλ. «αγνοούμενους» πρόσφυγες

Διαψεύδει τη WSJ το υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής - Ανακριβή τα στοιχεία για 13 χιλ. «αγνοούμενους» πρόσφυγες
Το υπουργείο προσθέτει πως συνεργάζεται με τις κρατικές και δημόσιες υπηρεσίες, το λιμενικό και την αστυνομία, θεσμοί που έχουν και την ευθύνη της καταγραφής
«Δεν ευσταθούν τα στοιχεία που περιλαμβάνονται σε δημοσίευμα της Wall Street Journal, ότι αγνοούνται τα ίχνη 13.000 ανθρώπων που έχουν καταγραφεί στους καταυλισμούς της Ελλάδας», αναφέρει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Το υπουργείο προσθέτει πως συνεργάζεται με τις κρατικές και δημόσιες υπηρεσίες, το λιμενικό και την αστυνομία, θεσμοί που έχουν και την ευθύνη της καταγραφής, η οποία αποστέλλεται καθημερινά και είναι ακριβής.
Το υπουργείο υπολογίζει τα άτομα που βρίσκονται εκτός δομών στις 7.000.
Αυτός ο αριθμός προκύπτει από το γεγονός πως, ναι μεν οι άνθρωποι κατεγράφησαν κάποια στιγμή, είτε στα νησιά, είτε στην ενδοχώρα, την ώρα όμως που έκλεινε η καθημερινή καταγραφή της δομής όπου διαμένουν, δεν ήταν εκεί να καταγραφούν. «Δεν σημαίνει πως έχουμε χάσει τους ανθρώπους. Οι δομές φιλοξενίας είναι ανοιχτές και όλος ο κόσμος μπορεί να μη βρίσκεται κάθε μέρα, τη δεδομένη στιγμή της καταγραφής στην ίδια θέση», εξηγεί το υπουργείο.

Το δημοσίευμα της WSJ

Περίπου 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες αγνοούνται από τις δομές φιλοξενίας της χώρας μας, σύμφωνα με τα στοιχεία περιλαμβάνονται σε σημερινό (7/12) δημοσίευμα της Wall Street Journal.
Ειδικότερα, η ελληνική πλευρά αναφέρει πως 63.000 μετανάστες βρίσκονται σε χώρους φιλοξενίας και περιμένουν να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για μετάβασή τους σε νησιά και σε άλλα μέρη της χώρας, ωστόσο οι αρμόδιοι αξιωματούχοι εκτός Ελλάδας που μίλησαν στην εφημερίδα σημειώνουν πως μόνο για τους 50.000 εξ' αυτών υπάρχει πληροφόρηση για το πού βρίσκονται.
Όπως εκτιμάται, οι παραπάνω 13.000 θα μπορούσαν να έχουν κατευθυνθεί από την Ελλάδα προς τη βόρεια στην Ευρώπη.
Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι αναφέρονται ως «no-shows», «κανείς δεν ξέρει πού βρίσκονται», δήλωσε ένας αξιωματούχος.
Η αμερικανική εφημερίδα, σχολιάζοντας τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί με το προσφυγικό - μεταναστευτικό στη χώρα μας, κάνει λόγο για «χάος».
«Η Ελλάδα δεν κατέστη αδιέξοδο για τους μετανάστες, όπως ήθελε η Ευρώπη», αναφέρεται…
Σε άλλο σημείο τονίζεται πως, σύμφωνα με ξένους και Έλληνες αξιωματούχους, κάθε εβδομάδα περίπου 500 πρόσφυγες και μετανάστες περνούν τα βόρεια σύνορα της χώρας και συνεχίζουν το ταξίδι τους για το εσωτερικό της Ευρώπης, με τη βοήθεια των διακινητών.
Μάλστα, ανώτατος Έλληνας αξιωματούχος σχολιάζει πως πρόκειται για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες με εισροές:
«Είναι αδύνατον να σφραγιστούν εντελώς τα σύνορα»…

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης