Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Ανθεκτική η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη το 2017 - Στο επίκεντρο το πολιτικό ρίσκο

tags :
UBS: Ανθεκτική η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη το 2017 - Στο επίκεντρο το πολιτικό ρίσκο
H UBS εκτιμά ότι η ενίσχυση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε συνδυασμό με τον ισχυρή επίδραση της νομισματικής πολιτικής, θα περιορίσουν την αρνητική επίδραση της πολιτικής αβεβαιότητας
Περιορισμό της ανησυχίας για την οικονομική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, προβλέπει το βασικό σενάριο της UBS για το 2017, σύμφωνα με τη μηνιαία της ανάλυση (Δεκέμβριος 2016), παρά το Brexit, την εκλογή Trump στην προεδρία των ΗΠΑ και το αυξημένο πολιτικό ρίσκο.
Οι αναλυτές της ελβετικής τράπεζας εκτιμούν ότι η ενίσχυση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε συνδυασμό με τον ισχυρή επίδραση της νομισματικής πολιτικής, θα περιορίσουν την αρνητική επίδραση της πολιτικής αβεβαιότητας.
Όσον αφορά τον πληθωρισμό, η UBS εκτιμά ότι θα ενισχυθεί.
Στη Γερμανία, τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη παραμένουν ισχυρά, ενώ την Ιταλία, η οικονομική ανάπτυξη θα σταθεροποιηθεί, λαμβάνοντας στήριξη από τον κατασκευαστικό τομέα.
Η ελβετική τράπεζα εκτιμά ότι η Ιταλία δεν θα οδηγηθεί άμεσα σε πρόωρες εκλογές.
Για την Ισπανία, η UBS τονίζει ότι θα διατηρηθεί η ισχυρή ανάπτυξη, παρά το γεγονός ότι μετριάζεται το momentum.
Σύμφωνα με τη UBS, οι πιθανότητες επαλήθευσης του βασικού σεναρίου διαμορφώνονται στο 60%.



Το θετικό σενάριο

Το θετικό σενάριο της ελβετικής τράπεζας συγκεντρώνει πιθανότητες 20% και κάνει λόγο για ενίσχυση της ανάπτυξης στην παγκόσμια οικονομία και πιο αδύναμο ευρώ από ότι αναμενόταν.
Παράλληλα ενισχύεται η δανειακή ζήτηση στην Ευρωζώνη και «ξεθωριάζει» το πολιτικό ρίσκο.

Το αρνητικό σενάριο και η Ελλάδα

Το αρνητικό σενάριο συγκεντρώνει επίσης πιθανότητες 20%.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, σε αυτή την περίπτωση η Ευρωζώνη βυθίζεται σε ένα αποπληθωριστικό σπιράλ λόγω ενός ισχυρού σοκ, όπως για παράδειγμα ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ή μιας ραγδαίας επιδείνωσης στην ουκρανική κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης