Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Lockheed Martin απαντά στον Trump - «Επενδύουμε για να γίνουν φθηνότερα τα F-35»

H Lockheed Martin απαντά στον Trump - «Επενδύουμε για να γίνουν φθηνότερα τα F-35»
«Αναμένουμε η τιμή ενός μαχητικού αεροσκάφους να είναι 85 εκατ. δολάρια το 2019 – 2020»
Μέσω ανακοίνωσης απαντά στα προηγούμενα σχόλια του Donald Trump η Lockheed Martin, σημειώνοντας πως ήδη προσπαθεί να καταστήσει φθηνότερα τα μαχητικά αεροσκάφη F-35.
Νωρίτερα, ο νεοεκλεγέντας Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών προανήγγειλε μείωση στις δαπάνες για τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας, με αφορμή την παραγγελία των F-35.
«Το πρόγραμμα για τα F-35 είναι πανάκριβο.
Δισεκατομμύρια δολάρια μπορούν να εξοικονομηθούν από τις στρατιωτικές (και άλλες) δαπάνες μετά την 20η Ιανουαρίου», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Twitter ο νεοεκλεγέντας Πρόεδρος, σχολιάζοντας την παραγγελία για τα νέα μαχητικά αεροσκάφη τύπου «F-35» που φτάνει τα 400 δισ. δολάρια!
Απαντώντας, η αμυντική βιομηχανία - κολοσσός, η οποία και έχει αναλάβει την παραγγελία, τονίζει πως ήδη έχει επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για να μειώσει την τιμή των F-35 κατά 70%, που είναι και ο στόχος της.
«Αναμένουμε η τιμή ενός μαχητικού αεροσκάφους να είναι 85 εκατ. δολάρια το 2019 – 2020», σημειώνει, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως το κόστος δεν αφορά μόνο την τιμή κτίσης αλλά και τη συντήρηση μετά την αγορά:
«Επενδύουμε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για να μειωθεί το κόστος της συντήρησης του αεροσκάφους».
Καταλήγοντας, η εταιρεία κάνει αναφορά στην «εκπληκτική τεχνολογία» του αεροσκάφους ενώ εμφανίζεται διατεθειμένη να λύσει τις όποιες απορίες στον Ρεπουμπλικάνο.

Το tweet του κ.Trump:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης