Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μουζάλας: Η Ελλάδα ζήτησε από τον Σεπτέμβριο 2016 ανάπτυξη της Frontex στα βόρεια σύνορά της

Μουζάλας: Η Ελλάδα ζήτησε από τον Σεπτέμβριο 2016 ανάπτυξη της Frontex στα βόρεια σύνορά της
«Στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας να αποφύγουμε δευτερογενείς ροές, δηλαδή παράνομες μετακινήσεις προσφύγων [από την Ελλάδα] προς άλλες χώρες»
«Η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει από το Σεπτέμβριο [2016] να αναπτυχθεί η Frontex στα βόρεια σύνορα της χώρας», όπως δήλωσε σήμερα Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016 στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, εξηγώντας ότι η κίνηση αυτή έγινε στο πλαίσιο «της προσπάθειάς μας να αποφύγουμε δευτερογενείς ροές, δηλαδή παράνομες μετακινήσεις προσφύγων προς άλλες χώρες».
Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή σχεδιάζει να στείλει δύναμή της για να επιτηρεί τα σύνορα Ελλάδος - ΠΓΔΜ.
Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το δημοσίευμα ο υπουργός απήντησε: «Ναι, βεβαίως και ισχύει και μου κάνει εντύπωση που αυτό το ζήτημα ανακινήθηκε. Ήδη από το Σεπτέμβριο [2016] είχαμε καλέσει τη Frontex και ο οργανισμός με βάση σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως κάνει και σε άλλες χώρες, αναπτύσσεται στα βόρεια σύνορα και στα σύνορα με την Αλβανία για να μειώσει τις δευτερογενείς ροές».
Ο ίδιος διευκρίνισε εξάλλου, ότι το ζήτημα αυτό «δεν έχει να κάνει με τη συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας» περί ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης