Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοντά στα χαμηλά 10 μηνών ο χρυσός, ενόψει αποφάσεων από τη Fed

Κοντά στα χαμηλά 10 μηνών ο χρυσός, ενόψει αποφάσεων από τη Fed
Οι επενδυτές αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το ανακοινωθέν της Fed, σε αναζήτηση ενδείξεων για το αν θα υπάρξουν νέες αυξήσεις στις αρχές του 2017
Κοντά στα χαμηλά 10 μηνών παρέμεινε σήμερα, Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, η τιμή του χρυσού, με τους επενδυτές να αναμένουν αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed) αύριο, Τετάρτη, οπότε και ολοκληρώνεται η διήμερη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής (FOMC).
Ειδικότερα, το εύρος των δολαριακών επιτοκίων αναμένεται να αυξηθεί κατά 0,25 ποσοστιαίες μονάδες, σε 0,50%-0,75%, δεδομένης και της επαρκούς οικονομικής ανάπτυξης, που καταγράφεται στη χώρα.
Οι αγορές αντέδρασαν με ενθουσιασμό στην εκλογή-έκπληξη του Donald Trump, κάτι που «έδιωξε» κάθε αμφιβολία, σχετικά με το αν η Fed επιλέξει και πάλι να καθυστερήσει την αύξηση.
Οι επενδυτές αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το ανακοινωθέν της Fed, σε αναζήτηση ενδείξεων για το αν θα υπάρξουν νέες αυξήσεις στις αρχές του 2017.
Το συμβόλαιο παραδόσεως Φεβρουαρίου του χρυσού υποχώρησε κατά 6,80 δολ. ή 0,6%, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.159 δολ. ανά ουγγιά.
Αντιθέτως, το ασήμι έκλεισε σε αρνητικό έδαφος με το συμβόλαιο Μαρτίου να χάνει 21 σεντς ή 1,2% κλείνοντας στα 16,977 δολ. ανά ουγγιά.
Ο χαλκός Μαρτίου έχασε 2,1 cents ή 0,8% στα 2,599 δολ. η λίβρα.
Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, η πλατίνα Ιανουαρίου κέρδισε 3 δολ. ή 0,3% στα 936,70 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Μαρτίου πρόσθεσε 3,05 δολ. ή 0,4% στα 730,60 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης