Τελευταία Νέα
Διεθνή

JP Morgan: Κίνδυνος για τις αγορές οι αυξημένες πολιτικές προσδοκίες στις ΗΠΑ

JP Morgan: Κίνδυνος για τις αγορές οι αυξημένες πολιτικές προσδοκίες στις ΗΠΑ
Η τράπεζα τονίζει πως η πορεία της νομισματικής πολιτικής δεν αποτελεί το μεγάλο ρίσκο για το επενδυτικό κοινό και τη Wall Street 
Ως ένα μεγάλο κίνδυνο για τις αγορές παρουσιάζει τις πολύ αυξημένες πολιτικές προσδοκίες στις Ηνωμένες Πολιτείες η JP Morgan.
Σε σχόλιό της με αφορμή τη χθεσινή αύξηση των επιτοκίων (στο εύρος 0,50 – 0,75%) από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Η.Π.Α, η τράπεζα τονίζει πως η πορεία της νομισματικής πολιτικής δεν αποτελεί το μεγάλο ρίσκο για το επενδυτικό κοινό και τη Wall Street. 
Το παραπάνω απορρέει και από τις εκτιμήσεις της Janet Yellen για τρεις (3) περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων μέσα στο επόμενο έτος.
Πλέον, σύμφωνα με την JP Morgan, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις οικονομικές πολιτικές, για τις οποίες οι προσδοκίες είναι τεράστιες λόγω των εξαγγελιών του Donald Trump.
Αν οι δημοσιονομικές και οικονομικές πολιτικές μείωσης των φόρων (από το 35%, στο 15% ο εταιρικός) και τόνωσης των επενδύσεων σε υποδομές δε λάβουν χώρα, τότε ίσως σημάνει μία μεγάλη πτώση στις αγορές.

Η αβεβαιότητα για τις επικείμενες πολιτικές του Ρεπουμπλικάνου αυξάνεται: 


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης