Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανάμεικτες τάσεις στο πετρέλαιο λόγω Fed και ενίσχυσης δολαρίου ΗΠΑ - Στα 54,05 δολ. το Brent

Ανάμεικτες τάσεις στο πετρέλαιο λόγω Fed και ενίσχυσης δολαρίου ΗΠΑ - Στα 54,05 δολ. το Brent
Στο σημερινό τους επίπεδο, οι τιμές των Brent και WTI έχουν αυξηθεί από την αρχή του 2016 κατά 18,68% και 15,06%, αντίστοιχα
Ανάμεικτες τάσεις κατέγραψαν σήμερα Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 οι διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου, οι οποίες επλήγησαν από την αξιόλογη ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρώ στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 14 ετών μετά τη χθεσινή αύξηση των επιτοκίων της Federal Reserve, η οποία εντείνει το χάσμα απόκλισης νομισματικής πολιτικής μεταξύ της ΕΚΤ και της Fed.
Σε μια από τις ειδήσεις της ημέρας, χώρες-μέλη του διεθνούς πετρελαϊκού καρτέλ OPEC ενημέρωσαν πελάτες τους, ότι θα μειώσουν τις ποσότητες που τους προμηθεύουν ως μέρος της συμφωνίας μείωσης παραγωγής στην οποία κατέληξε το καρτέλ.
Συγκεκριμένα, η Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και το Αμπού Ντάμπι ενημέρωσαν πελάτες τους στην Ασία για μειωμένες προμήθειες αργού πετρελαίου, ενώ η Σαουδική Αραβία ενημέρωσε σχετικώς πελάτες της και στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με οικονομική ανάλυση της μεγάλης αυστραλέζικης τράπεζας ANZ, αν όλες οι χώρες εντός και εκτός OPEC που δεσμεύτηκαν για μείωση παραγωγής τιμήσουν τις υποσχέσεις τους, τότε η αγορά πετρελαίου θα οδηγηθεί σε αξιόλογο έλλειμμα παραγωγής από το πρώτο κι όλας τρίμηνο του 2017, με αποτέλεσμα την άνοδο της τιμής του «μαύρου χρυσού» πάνω από τα 60 δολάρια ΗΠΑ ανά βαρέλι.
Άνοδο 0,28% ή 15 σεντς κατέγραψε η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου (ΣΜΕ, future) Φεβρουαρίου 2017 επί του αργού πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων UK ICE Futures Europe του Λονδίνου, για να ανέλθει στα 54,05 δολάρια ΗΠΑ ανά βαρέλι, έχοντας διακυμανθεί ενδοσυνεδριακά μεταξύ 53,15 και 54,50 δολαρίων.
Πτώση 0,25% ή 13 σεντς υπέστη η τιμή του future Ιανουαρίου 2017 επί του αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ West Texas Intermediate (WTI) στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων NYMEX της Νέας Υόρκης, για να περιοριστεί στα 50,91 δολάρια ανά βαρέλι, έχοντας λάβει τιμές μεταξύ 49,95 και 51,48 δολαρίων κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Στο σημερινό τους επίπεδο, οι τιμές των Brent και WTI έχουν αυξηθεί από την αρχή του 2016 κατά 18,68% και 15,06%, αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης