Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Juncker με Αναστασιάδη για το Κυπριακό - «Εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα η συζήτηση»

Συνάντηση Juncker με Αναστασιάδη για το Κυπριακό - «Εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα η συζήτηση»
«Η καλύτερη εγγύηση για την ασφάλεια ενός κράτους μέλους είναι η λειτουργικότητα του συστήματος διακυβέρνησης»
Ιδιαίτερα αισιόδοξος για τη συνάντηση που είχαν οι Jean Claude Juncker και Νίκος Αναστασιάδης στις Βρυξέλλες εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης, Νίκος Χριστοδουλίδης.
«Ήταν μια πολύ εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα συζήτηση σε μια κρίσιμη συγκυρία για το Κυπριακό.
Ήταν κοινή πεποίθηση του προέδρου της Επιτροπής και του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι η καλύτερη εγγύηση για την ασφάλεια ενός κράτους μέλους είναι η λειτουργικότητα του συστήματος διακυβέρνησης, καθώς και η ίδια η ιδιότητά του ως κράτος μέλος της Ε.Ε.», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας πως ο πρόεδρος της Κομισιόν επανέλαβε την ετοιμότητά του να παραστεί στην πολυμερή διάσκεψη που θα ξεκινήσει στη Γενεύη στις 12 Ιανουαρίου 2016, όπως ξεκάθαρα καταγράφεται και στα χθεσινά Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Επίσης, ο Κύπριος αξιωματούχος τόνισε πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο ανδρών, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των έξι κεφαλαίων που συζητούνται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, της ανάγκης της συμβατότητας της λύσης με το κοινοτικό κεκτημένο, καθώς επίσης και θέματα παρεμφερή με τα έξι κεφάλαια, όπως η ad hoc επιτροπή για εφαρμογή του κεκτημένου στις κατεχόμενες περιοχές στη βάση του Πρωτοκόλλου 10 μετά την επίλυση του Κυπριακού και πώς οι εργασίες αυτής της ad hoc επιτροπής συνδέονται άμεσα με την πρόοδο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
«Η Επιτροπή είναι παρούσα σε αυτήν την κρίσιμη και ιστορική στιγμή για την Κυπριακή Δημοκρατία και είναι έτοιμη να αναλάβει τις όποιες ευθύνες της αναλογούν έναντι ενός κράτους μέλους», κατέληξε ο κ. Χριστοδουλίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης