Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σχοινάς: Έτοιμη η Κομισιόν να παραστεί στη διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό

Σχοινάς: Έτοιμη η Κομισιόν να παραστεί στη διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό
Η διάσκεψη της Γενεύης θα αρχίσει τις 12 Ιανουαρίου
Την ετοιμότητα της Κομισιόν να παραστεί στην πολυμερή διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό που θα ξεκινήσει στις 12 Ιανουαρίου, εξέφρασε σήμερα (26/12/2016) ο εκπρόσωπός της, Μαργαρίτης Σχοινάς, μετά τη συνάντηση που είχαν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Jean-Claude Juncker.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από τη «σημαντική εξέλιξη» στο χθεσινό (15/12/2016) Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, είπε ο κ. Σχοινάς, το οποίο στα συμπεράσματά του αναφέρει ότι «στηρίζει την εν εξελίξει διαδικασία για την επανένωση της Κύπρου» και ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να συμμετάσχει στη διάσκεψη της Γενεύης.
Ο Μ. Σχοινάς υπενθύμισε ότι πριν από περίπου δέκα μέρες ο κ. Juncker είχε συναντηθεί με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Mustafa Akinci στις Βρυξέλλες, με τον οποίο επανέλαβαν το ενδιαφέρον τους και την πρόσκληση για παρουσία της ΕΕ στη διάσκεψη της Γενεύης.
Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με το ποιος θα εκπροσωπήσει την ΕΕ στη διάσκεψη της Γενεύης, ο Μ. Σχοινάς απέφυγε να απαντήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης