Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φιλο-μεταναστευτική διακήρυξη της γερμανικής Βουλής καλεί σε μεγαλύτερη προσπάθεια πολιτιστικής ενσωμάτωσης

Φιλο-μεταναστευτική διακήρυξη της γερμανικής Βουλής καλεί σε μεγαλύτερη προσπάθεια πολιτιστικής ενσωμάτωσης
Στη διακήρυξη η γερμανική Βουλή χαρακτήρισε τη Γερμανία ένα «ευρωπαϊκό πολιτιστικό έθνος» που διέπεται από τις αρχές του Διαφωτισμού, της ελευθερίας και του ανθρωπισμού
Μεγαλύτερη προσπάθεια πολιτιστικής ενσωμάτωσης των αναρίθμητων μεταναστών στη γερμανική κοινωνία, ζήτησε η (κάτω) Βουλή της Γερμανίας, ως αντίβαρο στην αυξανόμενη λαϊκή κατακραυγή κατά των μεταναστών στη χώρα.
Σε διακήρυξη που υιοθέτησε σήμερα Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 με τίτλο «Ο Πολιτισμός Χτίζει Γέφυρες», η γερμανική Βουλή χαρακτήρισε τη Γερμανία ένα «ευρωπαϊκό πολιτιστικό έθνος» που διέπεται από τις αρχές του Διαφωτισμού, της ελευθερίας και του ανθρωπισμού, επισημαίνοντας ότι το Σύνταγμα της χώρας, που δηλώνει ότι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι απαραβίαστη, είναι αυτό που θέτει τα όρια της σύγχρονης γερμανικής κουλτούρας.
Η διακήρυξη αποτελεί πρωτοβουλία του συντηρητικού μπλοκ της Γερμανίδας καγκελαρίου, Angela Merkel και των κυβερνητικών Σοσιαλδημοκρατών εταίρων της, που χάνουν ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητα από το ξενοφοβικό, ευρω-σκεπτικιστικό κόμμα  Alternative for Germany (AfD), το οποίο αναμένεται να εκπροσωπηθεί στη γερμανική Βουλή για πρώτη φορά το 2017.
Σύμφωνα με τη διακήρυξη, η Βουλή ζητά να διατηρηθεί η «πλούσια πολιτιστική παράδοση» της Γερμανίας, που χαρακτηρίζεται από την ποικιλομορφία των πολιτών της, των κρατιδίων και των περιφερειών της, καθώς και από τη «ζωντανή» καλλιτεχνική και πολιτιστική της σκηνή.
Οι διαφορετικοί τρόποι ζωής, οι διαφορετικές αξίες και θρησκείες, φέρονται να αποτελούν ευπρόσδεκτα στοιχεία εμπλουτισμού της γερμανικής κουλτούρας, πάντα σύμφωνα με τη διακήρυξη.
«Αυτό είναι αντίθετο από την κουλτούρα αποκλεισμού και έλλειψης ανοχής, όπως αυτής που προπαγανδίζουν τα ακροδεξιά λαϊκιστικά κινήματα αυτήν την περίοδο», αναφέρεται στη διακήρυξη, στην οποία ζητείται να ενθαρρύνονται ακόμα και οι μετανάστες βραχείας παραμονής να μαθαίνουν τη γερμανική γλώσσα για να συμμετέχουν στα γερμανικά πολιτιστικά δρώμενα.
Επίσης, ζητείται η επέκταση των προγραμμάτων πολιτιστικής ενσωμάτωσης μεταναστών, εκπαίδευσης εθελοντών, αλλά και δραστηριοτήτων όπως οι επισκέψεις μεταναστών σε μουσεία, θέατρα και βιβλιοθήκες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης