Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης (ΝΔ): Η Εθνική Ελλάδας πρέπει να παίξει μπάλα για την ανόρθωση της χώρας

Μητσοτάκης (ΝΔ): Η Εθνική Ελλάδας πρέπει να παίξει μπάλα για την ανόρθωση της χώρας
Στο Επιμελητήριο Έβρου μίλησε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης
Την απόλυτη δέσμευσή του στην αξιοκρατία, επανέλαβε, μιλώντας, σήμερα, Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στο Επιμελητήριο Έβρου, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μάλιστα, κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι με την πολιτική της «υπονομεύει την υγιή επιχειρηματικότητα».
«Εμείς θα εξακολουθούμε να λέμε φωναχτά και χωρίς αστερίσκους ότι θέλουμε να στηρίξουμε την υγιή επιχειρηματικότητα, την παραγωγή πλούτου από ιδιωτικές επενδύσεις, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της ανεργίας.
Να δημιουργήσουμε σταθερές και καλά πληρωμένες θέσεις απασχόλησης, για να μπορέσουμε να βγάλουμε τη χώρα από το φαύλο κύκλο στον οποίο έχει μπει τα τελευταία χρόνια» είπε ο κ. Μητσοτάκης.
  Αναφερόμενος στις προϋποθέσεις ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, υπογράμμισε: «Χρειαζόμαστε ένα σταθερό φορολογικό καθεστώς με μειωμένους φορολογικούς συντελεστές για τις επιχειρήσεις.
Την αποκατάσταση συνθηκών πραγματικής ρευστότητας στην αγορά, ώστε οι επιχειρήσεις να έχουν τη δυνατότητα να προσκομίσουν πραγματικά επενδυτικά σχέδια και να μπορούν να πιστοποιήσουν στην πράξη τη δυνατότητα να αναπτυχθούν».
 «Χρειαζόμαστε μείωση του διοικητικού βάρους για τις επιχειρήσεις με κάθετη και δραστική απλοποίηση αδειοδότησης.
 Και διευκόλυνση των επιχειρήσεων, μέσα από πλήρη αποσαφήνιση ζητημάτων που έχουν να κάνουν με τις χρήσεις γης» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.
 Για τη Θράκη, τόνισε ότι η γεωγραφική της θέση «είναι τέτοια, που της επιτρέπει να γίνει ένα κέντρο, όχι μόνο για την προσέλκυση σημαντικών τουριστικών ροών, αλλά και ένα κέντρο διαμετακομιστικό, ένας ενεργειακός κόμβος».
«Πεποίθησή μου είναι ότι η Θράκη μπορεί να γίνει ένα περιφερειακό κέντρο ανώτατης εκπαίδευσης» είπε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε: «Οι υποδομές του Πανεπιστημίου είναι πάρα πολύ σημαντικές και η δική μας πρόθεση, όταν έρθουμε στην Κυβέρνηση, είναι να δώσουμε στα περιφερειακά ιδρύματα εκείνους τους βαθμούς ελευθερίας, ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν καλύτερα την περιουσία τους, να προσελκύσουν κοινοτικά κονδύλια, να μπορέσουν να προσελκύσουν φοιτητές από όλη την περιφέρεια, μέσα από προπτυχιακά προγράμματα στα αγγλικά.
Έτσι ώστε να έχουν αυξημένα έσοδα και να αναδείξουν, με αυτόν τον τρόπο, την ίδια τη δυναμική του Πανεπιστημίου ως ενός περιφερειακού πόλου, όχι μόνο εκπαίδευσης αλλά και ανάπτυξης.
Είναι κάτι το οποίο το πιστεύω ακράδαντα. Πιστεύω ότι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο μπορεί να διακριθεί σε αυτόν τον ιδιαίτερο ανταγωνισμό μεταξύ των περιφερειακών Πανεπιστημίων».
  «Επενδύσεις που νομοτελειακά θα έρθουν, εκμεταλλευόμενοι αυτήν την αλλαγή του ιδίου του τουριστικού προϊόντος» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Η Σαμοθράκη είναι ένας ανεκμετάλλευτος θησαυρός.
Η Θράκη ως προορισμός μπορεί να δέχεται τουρισμό 12 μήνες το χρόνο.
Το έχουν πετύχει άλλες περιφέρειες της χώρας.
Πρέπει να το πετύχετε κι εσείς.
Ο συνδυασμός μιας περιοχής με απαράμιλλο φυσικό κάλλος, με εξαιρετικό φαγητό, με πολυ–πολιτισμική διάσταση, με μια μοναδική πολιτιστική κληρονομιά και δύο αεροδρόμια, επιτρέπει στη Θράκη να γίνει ένας πολύ σημαντικός αυτοτελής τουριστικός προορισμός».
 «Η δική μου δουλειά» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης «είναι το επόμενο κυβερνητικό σχήμα.
Και δεν αναφέρομαι μόνο σε Υπουργούς αλλά και σε Γενικούς Γραμματείς.
Θα επιλέξω τους καλύτερους.
Η Εθνική Ελλάδος θα πρέπει να έρθει να παίξει μπάλα, την επόμενη μέρα, στο γήπεδο της ανόρθωσης της Ελλάδος.
Αυτή είναι η δική μου δουλειά.
Αυτό πρέπει να εξασφαλίσω».
«Όλοι αξιολογούνται.
Όλοι κρίνονται.
 Κανείς δεν είναι αλάθητος», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης