Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πλωτή μονάδα επαν-αεριοποίησης φυσικού αερίου (LNG FSRU) «χτίζει» ο όμιλος Αγγελικούση

Πλωτή μονάδα επαν-αεριοποίησης φυσικού αερίου (LNG FSRU) «χτίζει» ο όμιλος Αγγελικούση
Το συμβόλαιο συνολικής αξίας 590 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ περιλαμβάνει τη ναυπήγηση της πλωτής μονάδος LNG FSRU δυναμικότητας 173.400 cbm, καθώς και το δικαίωμα ναυπήγησης δύο πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG carriers)
Συμβόλαιο για τη ναυπήγηση μιας μεγάλης πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαν-αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG FSRU) υπέγραψε με τα νοτιο-κορεατικά ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) η ελληνικών συμφερόντων Maran Gas Maritime του ομίλου (Ιωάννη) Αγγελικούση.
Το συμβόλαιο συνολικής αξίας 590 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ (περίπου 560 εκατ. ευρώ) περιλαμβάνει τη ναυπήγηση της πλωτής μονάδος LNG FSRU δυναμικότητας 173.400 cbm, καθώς και το δικαίωμα ναυπήγησης δύο πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG carriers), που όμως θα μπορεί να ασκηθεί αποκλειστικά εντός του 2017.
Η τεράστια πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαν-αεριοποίησης (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος) υγροποιημένου φυσικού αερίου θα έχει μήκος 295 μέτρων και πλάτος 46 μέτρων και προγραμματίζεται να παραδοθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2020 - Η πρώτη αντίστοιχη που θα διαθέτει ο όμιλος Αγγελικούση.
Επισημαίνεται, ότι η πλωτή μονάδα βασίζεται στο σχεδιασμό LNG-RV που σχεδιάστηκε για πρώτη φορά από τα ίδια τα ναυπηγεία DSME το 2005.
Η συγκεκριμένη παραγγελία του ομίλου Αγγελικούση στα ναυπηγεία DSME είναι η δεύτερη για το 2016, με την πρώτη να έχει ανακοινωθεί ήδη από τον περασμένο Ιούνιο και να αφορά στη ναυπήγηση δύο LNG carriers και δύο πολύ μεγάλων δεξαμενόπλοιων κλάσης VLCC.
Αυτήν την περίοδο, τα ναυπηγεία DSME «χτίζουν» συνολικά 20 πλοία για τον όμιλο Αγγελικούση στη Νότιο Κορέα και στη Ρουμανία, ο οποίος έχει παραγγείλει συνολικά 89 πλοία από το 1994 μέχρι σήμερα.
Ο πρόεδρος των ναυπηγείων DSME, Jung Sung-lip, δήλωσε ευγνώμων προς τον όμιλο Αγγελικούση που επέδειξε προς αυτά «απεριόριστη εμπιστοσύνη κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας δύσκολης περιόδου».
Κατά τη διάρκεια του 2016, τα ναυπηγεία DSME κέρδισαν συμβόλαια για τη ναυπήγηση εννέα πλοίων και τριών ειδικών πλωτών ναυπηγημάτων, συνολικής αξίας περίπου 1,55 δισ. δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης