Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yellen (Fed): Απαραίτητο το πτυχίο στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της υψηλής τεχνολογίας

Yellen (Fed): Απαραίτητο το πτυχίο στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της υψηλής τεχνολογίας
Η τεχνολογία έκανε δυνατή την αντικατάσταση θέσεων απασχόλησης χαμηλών δεξιοτήτων από αυτοματισμούς, ενώ η παγκοσμιοποίηση επίσης προκάλεσε τη μεταφορά εκτός ΗΠΑ θέσεων εργασίας που απαιτούσαν χαμηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης
Οι μεταβαλλόμενες τεχνολογίες και η παγκοσμιοποίηση έχουν καταστήσει απαραίτητη την ολοκλήρωση πανεπιστημιακών σπουδών για να μπορέσει κάποιος στη σύγχρονη εποχή όχι μόνο να διεκδικήσει, αλλά και να διατηρήσει μια θέση απασχόλησης υψηλότερων αποδοχών.
Αυτό μεταξύ άλλων ανέφερε σήμερα Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 η πρόεδρος της Federal Reserve, Janet Yellen, σε ομιλία της στο πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης, η οποία περιστράφηκε κυρίως γύρω από τη βελτίωση της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ και δεν ασχολήθηκε καθόλου με τη νομισματική πολιτική της ισχυρότερης οικονομίας στον πλανήτη.
Απευθυνόμενη σε τελειόφοιτους φοιτητές, η Yellen σχολίασε, ότι σε λίγους μήνες θα ενταχθούν σε μια αγορά εργασίας των ΗΠΑ η οποία βρίσκεται στο ισχυρότερο επίπεδό της την τελευταία δεκαετία, με το ποσοστό ανεργίας στο 4,6%, το χαμηλότερο από το 2007.
Στην ομιλία της, η επικεφαλής της Fed ανέφερε, ότι η τεχνολογία έκανε δυνατή την αντικατάσταση θέσεων απασχόλησης χαμηλών δεξιοτήτων από αυτοματισμούς, ενώ η παγκοσμιοποίηση επίσης προκάλεσε τη μεταφορά εκτός ΗΠΑ θέσεων εργασίας που απαιτούσαν χαμηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης.
Η ίδια τόνισε επίσης, ότι ενώ υπάρχουν ενδείξεις για επιτάχυνση του ρυθμού αύξησης των μισθών, η βελτίωση της παραγωγικότητας της εργασίας είναι «απογοητευτική».
Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ από καιρό ζητά τη λήψη μακροπρόθεσμων μέτρων βελτίωσης της παραγωγικότητας, όπως η βελτίωση της εκπαίδευσης, η μετεκπαίδευση και η ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού.
Η Yellen επεσήμανε στην ομιλία της, ότι οι ετήσιες απολαβές των πτυχιούχων πανεπιστημίου το 2015 ήταν υψηλότερες κατά 70% σε σύγκριση με αυτούς που απλά είχαν απολυτήριο Λυκείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης