Τελευταία Νέα
Διεθνή

Από την Paragon στην Evalend Shipping του Κ. Λεντούδη 3 ναυπηγούμενα Panamax έναντι 61,5 εκατ. δολ.

Από την Paragon στην Evalend Shipping του Κ. Λεντούδη 3 ναυπηγούμενα Panamax έναντι 61,5 εκατ. δολ.
Η αξία των τριών πλοίων στην αγορά διαμορφώνεται σε περίπου 21,3 εκατ. δολάρια έκαστο, δηλαδή συνολικά τα τρία πλοία στοίχισαν στην Evalend Shipping περίπου 2,4 εκατ. δολάρια λιγότερα σε σύγκριση με την πραγματικά αξία τους
Τρία πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου κλάσης Panamax υπό ναυπήγηση στα κινεζικά ναυπηγεία Jiangsu New Yangzijiang αγόρασε η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Evalend Shipping του Κρίτωνα Λεντούδη από την επίσης ελληνική ναυτιλιακή Paragon Shipping του Μιχάλη Μποδούρογλου.
Τα τρία ναυπηγούμενα Panamax είναι τα εξής: α) «Inspiring Seas» (χωρητικότητα εκτοπίσματος 82,100 dwt), β) «Bright Seas» (81,100 dwt) και γ) «World Seas» (81,800 dwt).
Τα Inspiring Seas και World Seas έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και πρόκειται να παραδοθούν στους νέους ιδιοκτήτες τους σε λίγες ημέρες, έχοντας κοστίσει στην αγοράστρια Evalend Shipping 20,35 εκατ. δολάρια έκαστο.
Το τρίτο Panamax (Bright Seas) αναμένεται να παραδοθεί εντός του 2017 και αγοράστηκε έναντι 20,8 εκατ. δολαρίων.
Εκτιμάται, ότι η αξία των τριών πλοίων στην αγορά διαμορφώνεται σε περίπου 21,3 εκατ. δολάρια έκαστο, δηλαδή συνολικά τα τρία πλοία στοίχισαν στην Evalend Shipping περίπου 2,4 εκατ. δολάρια λιγότερα σε σύγκριση με την πραγματική αξία τους.
Επισημαίνεται, ότι όταν είχαν παραγγελθεί, τα δύο από τα τρία πλοία που πωλήθηκαν είχαν προγραμματιστεί να παραδοθούν στο δεύτερο τρίμηνο του 2015 και το τρίτο στο τέταρτο τρίμηνο του 2015.
Ωστώσο, η Paragon ανακοίνωσε τον Ιούνιο του 2015 ότι θα αναβάλλει την παραλαβή των τριών αυτών πλοίων λόγω των δυσκολιών της αγοράς, αλλά και την υπερπληθώρα πλοίων και το ιστορικό χαμηλό επίπεδο τιμών των ναύλων.
Τελικά, νωρίτερα το 2016 η Paragon έλαβε την απόφαση να πωλήσει τα έξι συνολικά πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου που ναυπηγούσε, με τίμημα που να καλύπτει πλήρως και οριστικώς την οφειλή της προς τα κινεζικά ναυπηγεία Jiangsu New Yangzijiang.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης