Τελευταία Νέα
Διεθνή

Olli Rehn: Η Ευρώπη πρέπει να αντιδράσει στις προκλήσεις και να προλάβει μία γεωπολιτική κρίση

Olli Rehn: Η Ευρώπη πρέπει να αντιδράσει στις προκλήσεις και να προλάβει μία γεωπολιτική κρίση
«Κατά την άποψή μας, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να συνεχίσουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ατζέντας για την Ασφάλεια»
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αντιδράσει δυναμικά στις προκλήσεις, ως «θεματοφύλακας του κόσμου», διαμηνύει ο πρώην Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων και νυν υπουργός Οικονομίας της Φινλανδίας, Olli Rehn.
Ο κ. Rehn, ο οποίος είναι ευρέως γνωστός στη χώρα μας από το πρώτο Μνημόνιο, εννοεί ως προκλήσεις την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από το μπλοκ, τη νίκη του Donald Trump στις προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και την εμπόλεμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή.
«Αν δεν αντιδράσει, τότε θα οδηγηθεί σε μία "υπνοβασία" και σε μια γεωπολιτική κρίση, με αποτέλεσμα να έχουμε μία ακόμη πιο διεκδικητική Ρωσία.
Επίσης, κάτι τέτοιο θα οδηγήσει και σε περαιτέρω αναταράξεις στην Ουκρανία και τη Συρία», προειδοποίησε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, μέσω συνέντευξής του στο Ελσίνκι.
Ο κ. Rehn σημέιωσε πως η Φινλανδία «παρακολουθεί πολύ προσεκτικά τις θέσεις του εκλεγμένου Προέδρου Donald Trump σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική και την Ασφάλεια».
«Κατά την άποψή μας, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να συνεχίσουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ατζέντας για την Ασφάλεια», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης