Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εξαγορά νεότευκτου Ultramax 63.500 dwt από την ναυτιλιακή Euroseas συμφερόντων Αριστείδη Πίττα

Εξαγορά νεότευκτου Ultramax 63.500 dwt από την ναυτιλιακή Euroseas συμφερόντων Αριστείδη Πίττα
Η Euroseas εξαγοράζει το Ultramax - ένα σύγχρονο eco-ship χαμηλότερης κατανάλωσης καυσίμων και εκπομπών ρύπων - έναντι του 62% της συμβατικής τιμής του όταν συμφωνήθηκε αρχικώς η ναυπήγησή του στις αρχές του 2014
Συμφωνία εξαγοράς ενός πλοίου μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου κλάσης Ultramax υπέγραψε η ναυτιλιακή εταιρεία Euroseas ελληνικών συμφερόντων - του εφοπλιστή Αριστείδη Πίττα - με τα κινεζικά ναυπηγεία Dayang.
Η Euroseas, μια εταιρεία ιδιοκτησίας και διαχείρισης πλοίων ξηρού χύδην φορτίου (drubulkers) και μεταφοράς εμπορευματο-κιβωτιών (container carriers), θα ονομάσει το νέο πλοίο της «Alexandros P», τη ναυπήγηση του οποίου επιθωρούσε την τελευταία διετία.
Το νεότευκτο πλοίο χωρητικότητας εκτοπίσματος 63.500 dwt (τόννοι «νεκρού βάρους») αναμένεται να παραδοθεί στην Euroseas εντός του Ιανουαρίου του 2017, υπό την αίρεση επιτυχούς επιθεώρησής του από την εταιρεία εντός του Δεκεμβρίου του 2016.
Η Euroseas εξαγοράζει το Ultramax - ένα σύγχρονο eco-ship χαμηλότερης κατανάλωσης καυσίμων και εκπομπών ρύπων - έναντι του 62% της συμβατικής τιμής του όταν συμφωνήθηκε αρχικώς η ναυπήγησή του στις αρχές του 2014.
Για την εξαγορά θα γίνει χρήση των προκαταβολών που έχει ήδη καταβάλει στα ναυπηγεία Dayang η Euroseas για το υπό ναυπήγηση πλοίο Hull DY160 και το «αδελφό» του Hull DY161, εισφέροντας και ένα επιπλέον μικρό ποσό σε μετρητά.
Μετά την εξαγορά του «Alexandros P», αλλά και τις εξαγορές των «RT Dagr» και «Capetan Tassos» - που θα παραδοθούν μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2017 - ο στόλος της Euroseas θα αποτελείται από 8 μικρότερα «τροφοδοτικά» πλοία μεταφοράς εμπορευματο-κιβωτίων σε κεντρικούς λιμένες και 15 πλοία μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου, περιλαμβανομένου ενός Kamsarmax, τεσσάρων Panamax, ενός Ultramax και ενός Handymax.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης