Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Οι γαλλικές τράπεζες αρνούνται να χρηματοδοτήσουν την προεκλογική εκστρατεία της Le Pen

Reuters: Οι γαλλικές τράπεζες αρνούνται να χρηματοδοτήσουν την προεκλογική εκστρατεία της Le Pen
Το 2014 αποκαλύφθηκε πως το Εθνικό Μέτωπο είχε λάβει δάνειο 9 εκατ. ευρώ από μια ρωσική τράπεζα, με τη ρωσική εμπλοκή σε εκλογές χωρών της Δύσης να αποτελεί ήδη ένα εξαιρετικά ευαίσθητο πολιτικό ζήτημα
Ανεπάρκεια χρηματοδοτικών πόρων για την πραγματοποίηση απαραίτητων δαπανών στο πλαίσιο της προεκλογικής της εκστρατείας για την προεδρία της Γαλλίας, φέρεται να αντιμετωπίζει η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος «Εθνικό Μέτωπο», Marine Le Pen.
Αυτό αναφέρει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις του γενικού γραμματέως του κόμματος, Nicolas Bay σήμερα Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016, σύμφωνα με τον οποίο η Le Pen αντιμετωπίζει «για πολιτικούς λόγους» εχθρική στάση από τις τράπεζες στις οποίες απευθύνεται για χρηματοδότηση του κόμματός της.
Συγκεκριμένα, ο Bay ανέφερε πως ο ίδιος, εκπροσωπώντας το κόμμα του, επιχείρησε να λάβει δάνειο 27 εκατ. ευρώ με σκοπό τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας της Le Pen στις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της Γαλλίας το 2017, από γαλλικές, ευρωπαϊκές και άλλες διεθνείς τράπεζες.
Πάντα σύμφωνα με τον ίδιο, οι γαλλικές τράπεζες αρνούνται να δανείσουν χρήματα στο Εθνικό Μέτωπο, κάτι που ο Bay χαρακτήρισε «πρόβλημα διακρίσεων στη βάση πολιτικών απόψεων».
Οι γαλλικές τράπεζες στις οποίες απευθύνθηκε για κάποια απάντηση στις αιτιάσεις το Reuters δεν θέλησαν να σχολιάσουν τις κατηγορίες του Εθνικού Μετώπου, με εξαίρεση την Societe Generale, που σχολίασε ότι η τράπεζα συστηματικά αποφεύγει τις χρηματοδοτήσεις όλων των κομμάτων, μεταξύ άλλων επειδή οι τραπεζικές χορηγήσεις της ήδη καταγράφουν επιτυχία, ενώ παράλληλα προτιμά να τηρεί στάση πολιτικής ουδετερότητας.
Το διεθνές πρακτορείο υπενθυμίζει, ότι το 2014 αποκαλύφθηκε πως το Εθνικό Μέτωπο είχε λάβει δάνειο 9 εκατ. ευρώ από μια ρωσική τράπεζα, με τη ρωσική εμπλοκή σε εκλογές χωρών της Δύσης να αποτελεί ήδη ένα εξαιρετικά ευαίσθητο πολιτικό ζήτημα που προκαλεί εκνευρισμό στις ισχυρότερες χώρες της Βορειο-Ατλαντικής Συμμαχίας (NATO).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης