Πολιτική

Σταϊκούρας (ΝΔ): Όσο η αξιολόγηση καθυστερεί τόσο η αβεβαιότητα διατηρείται

Σταϊκούρας (ΝΔ):  Όσο η αξιολόγηση καθυστερεί τόσο η αβεβαιότητα διατηρείται
Ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας , εκτιμά ότι θα υπάρξουν επιπρόσθετα μέτρα
Όσο η αξιολόγηση καθυστερεί τόσο η αβεβαιότητα διατηρείται , τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα RealNews, εκτιμώντας πως θα υπάρξουν επιπρόσθετα μέτρα.
Όπως σημειώνει, «τα έχει υπογράψει η σημερινή κυβέρνηση με την τελευταία απόφαση του Eurogroup».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «κάθε φορά που η κυβέρνηση δήθεν διαπραγματεύεται, νέα βάρη "φορτώνονται" στις πλάτες της κοινωνίας», ενώ η κυβέρνηση υλοποιεί σήμερα «χωρίς καμιά πολιτική αναστολή» «ό,τι δεν αποδέχθηκαν προηγούμενες κυβερνήσεις».
Ο Χρ. Σταϊκούρας αναφέρει ότι αν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση θα προχωρήσει σε σταδιακή αλλαγή του μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής και θα επιδιώξει τη μείωση των μεσο-μακροπρόθεσμων δημοσιονομικών στόχων, και «όλα αυτά απαιτούν αξιοπιστία και σοβαρότητα.
Και αυτά η σημερινή κυβέρνηση δεν τα διαθέτει».
Για το αν «η συμφωνία αλήθειας που προτείνει ο πρόεδρος της ΝΔ είναι στον αέρα, δεδομένου ότι βασίζεται σε πρωτογενή πλεονάσματα 2%, ενώ η κυβέρνηση και οι δανειστές συμφώνησαν σε 3,5% για κάποια χρόνια μετά το 2018», ο κ. Σταϊκούρας αναφέρει ότι με τα μέτρα και τις παρεμβάσεις που περικλείει η συμφωνία αλήθειας θα «δημιουργηθούν ταχύτερα οι συνθήκες για διατηρήσιμη μεγέθυνση της οικονομίας».
Αυτό, προσθέτει, «θα αυξήσει την αξιοπιστία της χώρας και θα προσθέσει βαθμούς ελευθερίας, ώστε η κυβέρνηση να επιδιώξει ρεαλιστικότερους δημοσιονομικούς στόχους».
Αναφορικά με τα εργασιακά, ο κ. Σταϊκούρας σημειώνει ότι η ΝΔ «τάσσεται υπέρ των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με δυνατότητα επιχειρησιακών ή/και κλαδικών συμβάσεων, όπου είναι δυνατόν».
Ακόμη, υπογραμμίζει ότι η ΝΔ «ξεδιπλώνοντας ένα ρεαλιστικό και τεκμηριωμένο πρόγραμμα» επιδιώκει να αποτελέσει την «ορθολογική επιλογή μιας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας», «και με αυτοδυναμία θα αναζητηθούν οι μέγιστες δυνατές πολιτικές και κοινωνικές συγκλίσεις και συναινέσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης