Τελευταία Νέα
Διεθνή

UBS: Το ράλι στη Wall Street δεν οφείλεται στη νίκη του Trump, αλλά στα εταιρικά κέρδη

UBS: Το ράλι στη Wall Street δεν οφείλεται στη νίκη του Trump, αλλά στα εταιρικά κέρδη
Μετά τη νίκη του Ρεπουμπλικάνου, ο Dow Jones έχει αυξήσει κατά 8,7% την αξία του, με τα αντίστοιχα ποσοστά για τους S&P και Nasdaq να είναι 5,8% και 5,2%
Η ραγδαία άνοδος στους τρεις κύριους αμερικανικούς δείκτες δεν οφείλεται στη θριαμβευτική νίκη του Donald Trump την 8η Νοεμβρίου…
Αυτό υποστηρίζει ο στρατηγικός αναλυτής της UBS, Maximilian Kunkel, μιλώντας στο κανάλι CNBC.
Ο οικονομολόγος τονίζει πως οι άκρως ικανοποιητικές επιδόσεις στη Wall Street τον τελευταίο μήνα είναι αποτέλεσμα της καλύτερης του αναμενομένου αύξησης των εταιρικών κερδών.
Εξηγώντας, σε ό,τι αφορά το γ’ 3μηνο του 2016, τα κέρδη (κατά μέσο όρο) των εισηγμένων εταιρειών κατέγραψαν ετήσια αύξηση κατά 4%, όταν η πλειοψηφία των προβλέψεων μιλούσε για συρρίκνωση ίση με 1%.
Όπως επισήμανε ο αναλυτής, αυτή ήταν η πρώτη φορά μετά τα μέσα του 2015 που τα εταιρικά κέρδη στις Ηνωμένες Πολιτείες σημείωσαν αύξηση, εκτιμώντας ότι η μεγέθυνση θα συνεχιστεί και το 2017.
Να σημειωθεί πως μετά τη νίκη του Ρεπουμπλικάνου ο Dow Jones Industrial Average έχει αυξήσει κατά 8,7% την αξία του (με βάση το κλείσιμο της Παρασκευής 23/12), με τα αντίστοιχα ποσοστά για τους S&P 500 και Nasdaq να είναι 5,8% και 5,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης