Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

HSBC: Η Federal Reserve θα αυξήσει τα επιτόκια του δολαρίου δύο φορές το 2017

HSBC: Η Federal Reserve θα αυξήσει τα επιτόκια του δολαρίου δύο φορές το 2017
«Η Federal Reserve περιορίζεται από τον υπόλοιπο κόσμο», επισήμανε ο αναλυτής της HSBC 
Την εκτίμηση ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed) περιορίζεται από τον υπόλοιπο κόσμο διατύπωσε σήμερα, Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, ο αναλυτής της HSBC, James Pomeroy, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.
Η Fed εξέπληξε τις αγορές, όταν προέβλεψε τρεις αυξήσεις των επιτοκίων του δολαρίου εντός του 2017, ωστόσο ο αναλυτής της HSBC εκτιμά πως η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα «περιοριστεί» στο ζήτημα της αύξησης των επιτοκίων.
Πιο συγκεκριμένα, επισήμανε πως η Fed περιορίζεται όχι μόνο από τις προοπτικές του πληθωρισμού και την αύξηση των μισθών, αλλά και από τον υπόλοιπο κόσμο.
Όπως σημείωσε, όταν η Fed συνεχίσει τις αυξήσεις των επιτοκίων, τότε θα δολάριο θα ενισχυθεί, κάτι που αποτελεί πλήγμα για τις αναδυόμενες οικονομίες και, ως αποτέλεσμα, δημιουργείται μία κατάσταση που περιορίζει τις δυνατότητες της ίδια της Fed.
Άλλωστε, προσέθεσε ο Pomeroy, η Fed είναι μία από τις σημαντικότερες κεντρικές τράπεζες στον κόσμο, άρα οφείλει να λαμβάνει υπόψη μια σειρά από παράγοντες, όχι μόνο το πώς θα επηρεαστεί η αμερικανική οικονομία.
Σύμφωνα με τον αναλυτή της HSBC, η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια μόλις δύο φορές το 2017, με τον ίδιο να προσθέτει πως το 2018 θα είναι μια «ακόμα δυσκολότερη» χρονιά για την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.
«Αν η Fed έχει (υποθετικά) αυξήσει τα επιτόκια δύο φορές και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ολοκληρώνει σιγά σιγά το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και η Τράπεζα της Ιαπωνίας συνεχίσει να κάνει ό,τι τελοσπάντων κάνει, τότε θα είναι πολύ, πολύ δύσκολο για τη Fed να κάνει περισσότερα», ανέφερε χαρακτηριστικά για το 2018.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης