Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Στρατηγική συνεργασία της MIG με την ADM του Abu Dhabi – Τριπλό το μήνυμα της συμφωνίας – Ο όμιλος ισχυροποιείται ενώ ευνοείται και η Marfin Popular Bank

tags :
Στρατηγική συνεργασία της MIG με την ADM του Abu Dhabi – Τριπλό το μήνυμα της συμφωνίας – Ο όμιλος ισχυροποιείται ενώ ευνοείται και η Marfin Popular Bank
(upd2)Σε μια δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα ο όμιλος Marfin και η MIG με την στρατηγική συνεργασία που πέτυχαν με τον Όμιλο εταιρειών ABU DHABI MAR/PRIVINVEST GROUP (“ADM”)  περνούν ένα μήνυμα ότι μπορούν να βρουν ισχυρούς συμμάχους οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν κεφάλαια στην MIG αλλά και στην Marfin Popular Bank.

H συμφωνία αυτή με την ADM θα καταστεί και μετοχική και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες οι Άραβες ζητούν άμεσα να αποκτήσουν μετοχές της MIG.
Η διαδικασία είναι περίπλοκη πάντως καθώς το Dubai κατέχει 17,28% και το IRF  17,91% δεν είναι διατεθειμένοι να πωλήσουν.
Άρα η ADM θα αποκτήσει μετοχές είτε άμεσα πουλώντας ίσως ο Α. Βγενόπουλος ο οποίος όμως έχει υψηλό κόστος κτήσης ή θα προχωρήσει η διαδικασία έκδοσης ομολογιακού 408 εκατ ευρώ και ανανέωσης παλαιότερων εκδόσεων 250 εκατ ευρώ ώστε να τοποθετηθούν οι Άραβες.
Η στρατηγική συνεργασία της MIG με το ADM από το Αμπού Ντάμπι έχει τριπλό στόχο
1)Αποδεικνύει ότι η MIG μπορεί να προσελκύει  ισχυρούς επενδυτές στο μετοχικό της κεφάλαιο.
2)Οι Άραβες είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν στην Ελλάδα σημαντικά κεφάλαια υπό τον όρο ότι θα ξεκαθαρίσει η οικονομική κατάσταση στην χώρα.
3)Η κίνηση της MIG αποδεικνύει ότι οι βασικοί μέτοχοι είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν την Marfin Popular Bank κεφαλαιακά.
Ο. Α. Βγενόπουλος πρόσφατα ανέφερε ότι η Marfin Popular θα ενισχυθεί κεφαλαιακά αλλά θα πρέπει το κυπριακό κράτος να αποσαφηνίσει τα σχέδια του όσον αφορά τις κεφαλαιακές ενισχύσεις των κυπριακών τραπεζών.

Η επίσημη ανακοίνωση

Σε στρατηγική συνεννόηση με τον Όμιλο εταιρειών ABU DHABI MAR/PRIVINVEST GROUP (“ADM”) ήλθε η Marfin Investment Group, ώστε να αναζητήσουν και να αξιοποιήσουν από κοινού επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, την Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες του www.bankingnews.gr το οποίο εδώ και εβδομάδες προιδοποιούσε ότι ετοιμάζει στρατηγική συνεργασία η MIG.
Σύμφωνα με αυτή την συνεννόηση προβλέπεται ότι:
Η ADM θα καταστεί  μέτοχος ή/και επενδυτής μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου στην MIG, ύψους που θα καθορισθεί, το συντομότερο, πρακτικά, δυνατόν.  Ταυτόχρονα ο κ. Iskandar Safa, Πρόεδρος της ADM, θα εκλεγεί Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της MIG.
Η MIG θα καταστεί μέτοχος στην εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε/Σκαραμανγκάς (“HSY”), ύψους που θα καθορισθεί, αποκτώντας θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της HSY και θα βοηθήσει στη Διοίκηση της εταιρείας.
Σχολιάζοντας την ανακοίνωση ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, Πρόεδρος της MIG, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Θεωρούμε τον Όμιλο εταιρειών ABU DHABI MAR/PRIVINVEST GROUP υπό την ηγεσία του κ. Iskandar Safa ως έναν πολύ σημαντικό στρατηγικό επενδυτή για την MIG.  Σε ένα περιβάλλον πολλών προκλήσεων ο νέος μας επενδυτής με τους υπάρχοντες μετόχους της MIG θα προσθέσουν σημαντική αξία στις προσπάθειες της MIG να αναζητήσει επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα και την Κύπρο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης