Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Χαμηλοί τζίροι στο ξεκίνημα τις νέας χρονιάς αναμένονται στο ΧΑ - Γεμάτο προκλήσεις το 2017 λένε οι αναλυτές

tags :
Χαμηλοί τζίροι στο ξεκίνημα τις νέας χρονιάς αναμένονται στο ΧΑ - Γεμάτο προκλήσεις το 2017 λένε οι αναλυτές
Εταιρείες με καλά θεμελιώδη επιλέγουν οι αναλυτές που άντεξαν τα προηγούμενα δύσκολα χρόνια και έδωσαν δείγματα γραφής – Έτος μετοχών και όχι δεικτών
Μία δύσκολη χρονιά μόλις ξεκινάει με τους αναλυτές να κρατούν μικρό καλάθι, και να περιμένουν τις κινήσεις της κυβέρνησης προκειμένου να γίνουν θετικότεροι για την αγορά.
Οι νέοι φόροι, οι περιορισμένες αποκρατικοποιήσεις, η έλλειψη επενδύσεων, η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης είναι ένα μείγμα το οποίο δεν ωφελεί το ΧΑ.
Οι αναλυτές επιλέγουν μετοχές με ισχυρά θεμελιώδη που άντεξαν τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης και μπορούν και τώρα να δώσουν υπεραξίες.

Euroxx

Περιμένουμε πως οι συνεδριάσεις με χαμηλούς τζίρους θα συνεχιστούν.

Eurobank

Περιμένουμε το ΧΑ να ξεκινήσει τη νέα χρονιά με ένα θετικό τόνο, ωστόσο δεν περιμένουμε η συναλλακτική δραστηριότητα να μεταβληθεί σημαντικά σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα.

IBG

Αναμένουμε η αγορά να εμφανίσει σημαντική μεταβλητότητα βραχυπρόθεσμα λόγω των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, η έκβαση της οποίας θα δώσει τον τόνο για ολόκληρο το έτος.

Beta

Μία δύσκολη χρονιά ξεκινά, τα πολιτικά γεγονότα θα διαμορφώσουν την ψυχολογία την επενδυτών σε όλη την Ευρώπη, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και να επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Τα σημαντικότερα θέματα για το 2017 είναι οι χειρισμοί για τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα μετά την αξιολόγηση του ESM, η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και ενδεχομένως μία πιθανή έξοδος στις αγορές για αναχρηματοδότηση ομολόγου του 2014 που λήγει.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο επιλέγουμε μετοχές με ισχυρά θεμελιώδη που έχουν σταθερή πορεία και κατά τα προηγούμενα δύσκολα χρόνια: ΟΤΕ, Μυτιληναίος, Jumbo, ΟΠΑΠ, Motor Oil, Folli Follie και Aegean είναι οι κορυφαίες μας επιλογές, ενώ ο τραπεζικός κλάδος θα ωφεληθεί αν ανακάμψει η ελληνική οικονομία.

Γ.Κ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης