Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Το «ράλι Trump» εμπεριέχει ρίσκο, αλλά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για απαισιοδοξία…

UBS: Το «ράλι Trump» εμπεριέχει ρίσκο, αλλά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για απαισιοδοξία…
«Ακόμα και στην περίπτωση των τραπεζών, η αγορά δεν εμφανίζεται υπερ-επενδυμένη»
Στη διαπίστωση πως το ράλι των αμερικανικών αγορών μετά τη νίκη του Donald Trump έχει ωθήσει αρκετούς στην… επιφυλακτικότητα προχωρούν οι τεχνικοί αναλυτές της UBS, Michael Riesner και Marc Müller, σχολιάζοντας ότι προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
«Δεν νομίζουμε πως πρέπει οι επενδυτές να ανησυχούν.
Ακόμα και στην περίπτωση των τραπεζών, η αγορά δεν εμφανίζεται υπερ-επενδυμένη.
Ωστόσο, παρατηρήσαμε το δ' 3μηνο 2016 πως οι επενδυτές "κυνηγούν" την αγορά, κάτι που θα συνεχιστεί μέχρι το καλοκαίρι», σημειώνουν, προειδοποιώντας πως τότε ίσως υπάρξει κίνδυνος να επιβεβαιωθούν οι τωρινές δυσοίωνες προβλέψεις.
«Ξεκινάμε το 2017 με μία πολύ μονόπλευρη (σσ θετική) ψυχολογία των επενδυτών, την ίδια στιγμή που το ποσοστό των ουδέτερων επενδυτών έχει καταρρεύσει.
Επίσης, η αβεβαιότητα του περυσινού έτους έχει υποχωρήσει καθώς υπάρχει μία πολύ απότομη στροφή προς μια πολύ αποφασιστική, bullish πεποίθηση.
Ο συνδυασμός της πολύ θετικής ψυχολογίας των επενδυτών με την υψηλή πεποίθηση των αναλυτών που βρίσκονται σε αντίθετο κλίμα, εγκυμονεί δυσάρεστες εκπλήξεις μέσα στο 2017», αναφέρουν στην έκθεσή τους οι δύο οικονομολόγοι, για να συμπληρώσουν πως η υπερβολικά αισιόδοξη άποψη των bull ίσως αποδειχθεί «ενοχλητική» για την περαιτέρω ουσιαστική άνοδο της Wall Street, αυξάνοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο απογοήτευσης των επενδυτών.
Ως αμέσως επόμενο αποτέλεσμα, η μη ικανοποιητική ανάπτυξη θα επιφέρει πληθωριστικές πιέσεις που θα ωθήσουν τη Federal Reserve σε πιο «βίαιες» αυξήσεις επιτοκίων.
«Αν οι προσδοκίες των αγορών για την πραγματική οικονομία (σσ από τις πολιτικές του Donald Trump) δεν επαληθευθούν, θα επέλθουν διορθώσεις», συμπληρώνουν.

bullish consensus
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης