Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνική ασφαλιστική εταιρεία αντικατέστησε 34 υπαλλήλους της με σύστημα τεχνητής νοημοσύνης AI

Ιαπωνική ασφαλιστική εταιρεία αντικατέστησε 34 υπαλλήλους της με σύστημα τεχνητής νοημοσύνης AI
Το νέο σύστημα AI της Fukoku βασίζεται στην περίφημη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης Watson της IBM, που η τελευταία ισχυρίζεται ότι «αποτελεί μια γνωστική τεχνολογία που μπορεί να σκέφτεται σαν άνθρωπος»
Σαν σε ταινία επιστημονικής φαντασίας, η ιαπωνική ασφαλιστική εταιρεία Fukoku Mutual Life Insurance προχώρησε στην αντικατάσταση 34 υπαλλήλων της από ένα σύγχρονο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence - AI), το οποίο εμπιστεύεται ότι όχι μόνο θα κάνει την ίδια εργασία αποτελεσματικότερα, αλλά ταυτόχρονα θα αυξήσει και κατά 30% την παραγωγικότητα ολόκληρης της εταιρείας.
Οι εργαζόμενοι που έχασαν τη δουλειά τους από το ανάδελφο σύστημα AI, απασχολούνταν στον τομέα εκτιμήσεων ασφαλιστικών αποζημιώσεων, εργασία την οποία τώρα αναλαμβάνει το AI, το οποίο με κόστος αγοράς και εγκατάστασης 200 εκατ. γιέν (περίπου 1,63 εκατ. ευρώ) θα μειώσει το μισθολογικό κόστος της Fukoku κατά περίπου 140 εκατ. γιέν (περίπου 1,14 εκατ. ευρώ) ετησίως.
Υπολογίζεται, ότι η συντήρηση του συστήματος τεχνητής νοημοσύνης θα κοστίζει περίπου 122 χιλ. ευρώ ετησίως.
Το νέο σύστημα AI της Fukoku βασίζεται στην περίφημη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης Watson της IBM, που η τελευταία ισχυρίζεται ότι «αποτελεί μια γνωστική τεχνολογία που μπορεί να σκέφτεται σαν άνθρωπος».
Πρακτικά, η Fukoku θα χρησιμοποιεί το σύστημα AI για να συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται για την αποζημίωση ασφαλισμένων της, π.χ. διαβάζοντας ιατρικά πιστοποιητικά, δεδομένα για εγχειρήσεις και νοσοκομειακή περίθαλψη με διαμονή κ.α..
Σύμφωνα με έρευνα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) το 2016, η υιοθέτηση ρομποτικών τεχνολογιών και τεχνητής νοημοσύνης στην παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών αναμένεται να προκαλέσει την καθαρή απώλεια 5,1 εκατ. θέσεων εργασίας στην επόμενη πενταετία σε 15 ισχυρά οικονομικές χώρες στις οποίες αντιστοιχεί το 65% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης