Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lacker (Fed): Η Fed ενδέχεται να χρειαστεί να αυξήσει ταχύτερα τα επιτόκιά της λόγω Trump

Lacker (Fed): Η Fed ενδέχεται να χρειαστεί να αυξήσει ταχύτερα τα επιτόκιά της λόγω Trump
Lacker: Η αμερικανική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2,0% το 2017, ο οποίος θα υποχωρήσει ελαφρά σε 1,75% από το 2018 και μετά
Η Federal Reserve είναι πιθανό ότι θα κληθεί να αυξήσει τα παρεμβατικά επιτόκια του δολαρίου ΗΠΑ ταχύτερα απ'όσο προβλέπουν αυτήν την περίοδο οι αγορές, ιδιαίτερα αν η δημοσιονομική επέκταση που έχει προαναγγείλει ο νέος Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, επιτύχει να τονώσει περαιτέρω την οικονομία των ΗΠΑ.
Αυτό επεσήμανε σήμερα Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017 ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τραπέζης του Ρίτσμοντ των ΗΠΑ, Jeffrey Lacker, ο οποίος το 2017 συμμετέχει μεν πλήρως στις εργασίες της περίφημης επιτροπής νομισματικής πολιτικής FOMC της Fed, αλλά δίχως δικαίωμα ψήφου.
Όπως προέβλεψε ο ίδιος, η αμερικανική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2,0% το 2017, ο οποίος θα υποχωρήσει ελαφρά σε 1,75% από το 2018 και μετά.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Lacker, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ θα ενισχυθεί κοντά στο επίπεδο-στόχο 2% (=σταθερότητα τιμών) που υπηρετεί η Federal Reserve (σε συνδυασμό με την πλήρη απασχόληση).
Ο Lacker έχει υπάρξει από καιρό υπέρμαχος μιας ταχύτερης αυξήσεως των παρεμβατικών επιτοκίων της Fed, με στόχο τον έγκαιρο έλεγχο του πληθωρισμού στις ΗΠΑ στο επιθυμητό επίπεδο.
«Μεγαλύτερη δημοσιονομική τόνωση [από τον Trump] συνεπάγεται υψηλότερα επιτόκια από αυτά που θα δικαιολογούνταν δίχως αυτή», όπως τόνισε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης