Τελευταία Νέα
Διεθνή

Evans (Fed): 3 οι αυξήσεις επιτοκίων της Fed το 2017 αν «υπερθερμανθεί» η οικονομία των ΗΠΑ

Evans (Fed): 3 οι αυξήσεις επιτοκίων της Fed το 2017 αν «υπερθερμανθεί» η οικονομία των ΗΠΑ
Ο Evans αποτελεί έναν από τους συντηρητικότερους υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Συστήματος της Federal Reserve, αναφορικά με την ανάπτυξη, τον πληθωρισμό και το επίπεδο επιτόκιων των ΗΠΑ
Σε τρεις αυξήσεις των παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου ΗΠΑ ενδέχεται να προχωρήσει εντός του 2017 η Federal Reserve, σε περίπτωση κατά την οποία τα μακρο-οικονομικά δεδομένα και η ανάπτυξη των ΗΠΑ εξελιχθούν καλύτερα των αναμενόμενων, εν αναμονή και της προεδρίας και των οικονομικών πρωτοβουλιών του νέου Αμερικανού προέδρου, Donald Trump.
Αυτό επεσήμανε σήμερα Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017 ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τραπέζης του Σικάγο, Charles Evans, ο οποίος μάλιστα αποτελεί έναν από τους συντηρητικότερους υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Συστήματος της Federal Reserve, αναφορικά με την ανάπτυξη, τον πληθωρισμό και το επίπεδο επιτόκιων των ΗΠΑ.
«Συνεχίζω να πιστεύω, ότι δύο κινήσεις [αυξήσεις επιτοκίων] δεν είναι μια παράλογη προσδοκία... αλλά θα εξαρτηθεί από το πως θα εξελιχθούν τα [μακρο-οικονομικά] στοιχεία και αν αυτά είναι ισχυρότερα των αναμενόμενων, τρεις [αυξήσεις επιτοκίων] δεν θα ήταν απίθανο» αποτέλεσμα, όπως ανέφερε ο Evans σε δημοσιογράφους στο περιθώριο συνόδου της Αμερικανικής Οικονομικής Ένωσης (AEA).
Επισημαίνεται, ότι η άποψη του Evans για το κατάλληλο επίπεδο των παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου ΗΠΑ αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα αν συνυπολογιστεί το γεγονός, ότι το 2017 συμμετέχει στην ισχυρή επιτροπή καθορισμού νομισματικής πολιτικής FOMC της Fed.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης