Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA Merrill Lynch: Bullish για το δολάριο το 2017 αλλά αυξάνεται το βραχυπρόθεσμο ρίσκο

BofA Merrill Lynch: Bullish για το δολάριο το 2017 αλλά αυξάνεται το βραχυπρόθεσμο ρίσκο
Οι εκτιμήσεις της BofA Merrill Lynch κάνουν λόγο για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου στα 1,02 το 2017
Bullish παραμένουν για το δολάριο το 2017 οι αναλυτές της Bank of America Merrill Lynch, σημειώνουν ωστόσο ότι αυξάνονται οι βραχυπρόθεσμοι κίνδυνοι.
Σύμφωνα με την έκθεση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας για τις προοπτικές του δολαρίου το 2017, μετά το μετεκλογικό ράλι, η BofA έκλεισε τις short θέσεις της για την ιστοριμία ευρώ/δολαρίου με κέρδη τον Δεκέμβριο.
Ωστόσο παραμείνει long για την ισοτιμία του δολαρίου έναντι του ιαπωνικού γεν, του δολαρίου Αυστραλίας και του δολαρίου Νέας Ζηλανδίας.
Ενδεχόμενη αποδυναμωση του δολαρίου θα ενισχύσει το κλίμα στις αναδυόμενες αγορές και θα στηρίξει τα υποτιμημένα νομίσματα, σε χώρες με υψηλό πληθωρισμό.
Η αισιόδοξη τάση για το δολάριο το 2017 βρίσκει στήριξη στη θέση της αγοράς, τη δημοσιονομική πολιτική Trump, την αύξηση επιτοκίων από τη Fed και την ενδεχόμενη αντικατάσταση της Janet Yellen, όταν λήξει η θητεία της στις αρχές του 2018.

Οι κίνδυνοι

Ωστόσο η BofA προειδοποιεί για μια σειρά από βραχυπρόθεσμους κινδύνους.
Αυτοί περιλαμβάνουν το ενδεχόμενο κερδοσκοπικού profit taking μετά το ισχυρό ράλι, τα αδύναμα στοιχεία στο α΄τρίμηνο για την αμερικανική οικονομία, την αβεβαιότητα για τις πολιτικές Trump καθώς και την επιθετική ρητορική του έναντι της Κίνας και της παγκοσμιοποίησης γενικότερα.
Οι εκτιμήσεις της BofA Merrill Lynch κάνουν λόγο για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου στα 1,02 το 2017 και δολάριο/γεν στα 120, αν και δεν αποκλείεται ενίσχυση του αμερικανικού νομίσματος πάνω από αυτά τα επίπεδα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης