Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι μέτοχοι της UniCredit ενέκριναν την ΑΜΚ κατά 13 δισ. ευρώ - Διενήργησε νέες προβλέψεις 8,1 δισ για NPLs

Οι μέτοχοι της UniCredit ενέκριναν την ΑΜΚ κατά 13 δισ. ευρώ - Διενήργησε νέες προβλέψεις 8,1 δισ για NPLs
Η UniCredit επιχειρεί να αποστασιοποιηθεί και να θωρακιστεί έναντι της παρατεταμένης κρίσης του ιταλικού τραπεζικού συστήματος
Οι μέτοχοι της μεγαλύτερης ιταλικής τράπεζας UniCredit ενέκριναν σήμερα, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου του 2017, την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας κατά 13 δισ. ευρώ, με στόχο τη βελτίωση των δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας.
Πιο συγκεκριμένα, οι μέτοχοι της τράπεζας υπερψήφισαν σε ποσοστό 99,6% την έκδοση δικαιωμάτων προτίμησης (rights issue) υπέρ των παλαιών μετόχων.
Η έκδοση αναμένεται να λάβει χώρα τον Φεβρουάριο του 2017, αλλά, πάντως - σύμφωνα με πληροφορίες - μετά τη δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2016, στις 9 Φεβρουαρίου 2017.
Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, η ιταλική τράπεζα γνωστοποίησε πως έχει διενεργήσει περαιτέρω προβλέψεις 8,1 δισ. ευρώ για προβληματικά δάνεια κατά το δ’ τρίμηνο του 2016.
Η UniCredit επιχειρεί να αποστασιοποιηθεί και να θωρακιστεί έναντι της παρατεταμένης κρίσης του ιταλικού τραπεζικού συστήματος.
Σε απάντηση στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς της Ιταλίας, Consob, η UniCredit επισήμανε, μάλιστα, πως η ΑΜΚ δε γίνεται κατ’ απαίτηση, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καθώς δεν έχει ζητηθεί.
Αυτή την ώρα, περί τις 17:29, η μετοχή της UniCredit υποχωρεί κατά 0,76% στο χρηματιστήριο του Μιλάνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης