Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επιβάλλει στην UBS να καταβάλλει στην Γαλλία 1,1 δισεκ. ευρώ

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επιβάλλει στην UBS να καταβάλλει στην Γαλλία 1,1 δισεκ. ευρώ
Η UBS διαπραγματεύεται με τις γαλλικές αρχές έναν συμβιβασμό στην υπόθεση, στο πλαίσιο ενός νέου γαλλικού νόμου που θα επιτρέψει στην τράπεζα να αποφύγει μια δίκη
Την απόρριψη προσφυγής της μεγαλύτερης ελβετικής τραπέζης, UBS, ενάντια στην υποχρέωση παροχής εξασφαλίσεων 1,1 δισ. ευρώ στο πλαίσιο εν εξελίξει υπόθεσης φοροδιαφυγής που αντιμετωπίζει στα γαλλικά δικαστήρια, αποφάσισε ομόφωνα και οριστικά σήμερα Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κρίνοντας ότι η παροχή των εγγυήσεων που απαιτούν οι γαλλικές αρχές δεν θίγει το τεκμήριο αθωότητας της UBS.
Η UBS έλαβε την ασυνήθιστη απόφαση να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το 2015, κατόπιν αποδοχής από τα γαλλικά δικαστήρια της εντολής των (Γάλλων) δικαστών που ερευνούν υπόθεση φοροδιαφυγής της, να καταβάλει η τράπεζα εξασφαλίσεις (εγγυήσεις) 1,1 δισ. ευρώ μέχρι την οριστική διευθέτηση της υπόθεσης.
Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, οι εγγυήσεις που ζήτησαν οι γαλλικές δικαστικές αρχές αποτελούν μόνον ένα ενδιάμεσο μέτρο που δεν προδικάζει το αποτέλεσμα της δικαστικής έρευνας, ενώ η αξία των εγγυήσεων αποτελεί εκτίμηση των Γάλλων δικαστών, που προσανατολίζονται να επιβάλουν πρόστιμο μέχρι 4,88 δισ. ευρώ στην UBS.
Η υπόθεση φοροδιαφυγής που αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη ελβετική τράπεζα στη Γαλλία είναι μια από τις τελευταίες μεγάλες εκκρεμείς υποθέσεις της, έχοντας καταβάλλει ήδη πολλά δισ. ευρώ σε πρόστιμα για φοροδιαφυγή και χειραγώγηση χρηματο-οικονομικών δεικτών.
Ανώνυμες πηγές που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επιβεβαίωσαν ρεπορτάζ της εφημερίδος Les Echos προ ημερών, ότι η UBS διαπραγματεύεται με τις γαλλικές αρχές έναν συμβιβασμό στην υπόθεση στο πλαίσιο ενός νέου γαλλικού νόμου που θα επιτρέψει στην τράπεζα να αποφύγει μια δίκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης