Τελευταία Νέα
Διεθνή

Harker (Fed): 3 αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed το 2017 λόγω ισχύος της οικονομίας των ΗΠΑ

Harker (Fed): 3 αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed το 2017 λόγω ισχύος της οικονομίας των ΗΠΑ
Το 2017 ο Harker θα συμμετέχει στην περίφημη επιτροπή καθορισμού νομισματικής πολιτικής FOMC της Fed με δικαίωμα ψήφου
Η Federal Reserve θα προχωρήσει σε τρεις αύξησεις των παρεμβατικών της επιτοκίων το 2017, καθώς η οικονομία των ΗΠΑ φαίνεται να συγκεντρώνει ακόμα μεγαλύτερη δυναμική ανάπτυξης, όπως υποστήριξε σήμερα Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τραπέζης της Φιλαδέλφεια, Patrick Harker.
«Η οικονομία [των ΗΠΑ] επιδεικνύει αξιόλογη ισχύ», όπως ανέφερε ο ίδιος, για να προσθέσει ότι ο αμερικανικός πληθωρισμός επιταχύνεται και θα επιτύχει τον στόχο του 2% (=σταθερότητα τιμών) που υπηρετεί η Fed (μαζί με την επίτευξη επιπέδου πλήρους απασχόλησης) το 2017 ή το 2018.
Κατά τη γνώμη του Harker, οι οικονομικές συνθήκες στις ΗΠΑ επιτρέπουν «τρεις ήπιες αυξήσεις» στα παρεμβατικά επιτόκια του δολαρίου, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα προκύψουν δυσάρεστες εκπλήξεις στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.
Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Fed επεσήμανε, ότι η αγορά εργασίας των ΗΠΑ «χαίρει λίγο έως πολύ άκρας υγείας», ωστόσο εξέφρασε ανησυχία για τη μακροπρόθεσμη μείωση του ποσοστού συμμετοχής του δυνητικά ενεργού πληθυσμού των ΗΠΑ στην αγορά εργασίας (όσοι διαθέτουν ή αναζητούν εργασία).
Υπερασπιζόμενος τα όρια «οικονομικής δικαιοδοσίας» της Fed, ο Harker τόνισε, ότι η αύξηση του ποσοστού δυνητικής ανάπτυξης των ΗΠΑ απαιτεί την εφαρμογή προγραμμάτων απασχόλησης, ανάπτυξης, φορολόγησης και εμπορίου που μόνον οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του λαού σε τοπικό, ομοσπονδιακό και εθνικό επίπεδο μπορούν να αποφασίσουν και εφαρμόσουν.
Επισημαίνεται, ότι το 2017 ο Harker θα συμμετέχει στην περίφημη επιτροπή καθορισμού νομισματικής πολιτικής FOMC της Fed με δικαίωμα ψήφου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης