Τελευταία Νέα
Bank Insider

Μειώθηκαν σημαντικά οι ζημίες για τη MIG στο 9μηνο στα 125,4 εκατ - Στα 2 δισ. η καθαρή θέση

tags :
Μειώθηκαν σημαντικά οι ζημίες για τη MIG στο 9μηνο στα 125,4 εκατ - Στα 2 δισ. η καθαρή θέση
Σημαντική μείωση κατέγραψαν στο εννεάμηνο του 2011 οι καθαρές ζημίες της MIG, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 125,4 ευρώ, έναντι ζημιών ύψους 223,9 εκατ ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους.
Να σημειωθεί ότι η καθαρή θέση της εταιρείας ανέρχεται στα 2 δισ. ευρώ.

Αναλυτικότερα:
Η άνοδος στις οικονομικές επιδόσεις των θυγατρικών εταιρειών το τρίτο τρίμηνο είχε ως αποτέλεσμα βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του Ομίλου.
Ο όμιλος αναφέρει ενοποιημένες πωλήσεις  το τρίτο τρίμηνο  450,8 εκατ. (αύξηση 10,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο που ήταν  408,6 εκατ.) και EBITDA του τρίτου τριμήνου στα  40,8 εκατ. (αντιπροσωπεύει αύξηση κατά 308% έναντι του προηγούμενου τριμήνου που ήταν  10,0 εκατ.) Τα μικτά κέρδη του τρίτου τριμήνου αυξήθηκαν στα  110,1 εκατ. σε σύγκριση με  73,5 εκατ. το δεύτερο τρίμηνο, αύξηση 49,8% έναντι του προηγούμενου τριμήνου.  Οι ενοποιημένες πωλήσεις εννεάμηνου  1.208,8 σε σύγκριση με  1.355,7 εκατ. το εννεάμηνο 2010 ενώ οι ενοποιημένες ζημίες μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας από συνεχιζόμενες και μη δραστηριότητες είναι   125,4 εκατ. και σημείωσαν σημαντική βελτίωση από τις συγκρίσιμες ζημίες   223,9 εκατ.  την ίδια περίοδο πέρυσι χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η λογιστική  απομείωση αξίας ενεργητικού. Σε εταιρικό επίπεδο οι ζημίες εννεάμηνου υπολογίζονται σε  6,6 εκατ. Η Καθαρή Θέση (NAV) του ομίλου υπολογίζεται σε  2,0 δισ. και αντιπροσωπεύει αξία  2,55 ανά μετοχή, παρά την έντονη πτώση της αγοράς. Τα ρευστά διαθέσιμα σε εταιρικό επίπεδο ανέρχονται σε  267,4 εκατ.
Το έτος αυτό επηρεάστηκε έντονα από την συνεχιζόμενη αναταραχή  της πολιτικής και οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα, η οποία επιδεινώθηκε το τρίτο τρίμηνο. Παρά τη γενική αστάθεια στη χώρα, πολλές από τις εταιρείες της MIG επέτυχαν να ενισχύσουν περαιτέρω και να διατηρήσουν τις ηγετικές θέσεις στις αγορές τους, ενώ προωθούσαν καινοτόμες ιδέες στην αγορά. Επιπλέον το τρίτο τρίμηνο έφερε τις πρώτες ενδείξεις θετικών τάσεων στην απόδοσή τους.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του εννεάμηνου ο Διευθύνων Σύμβουλος της MIG κ. Διονύσης Μαλαματίνας, δήλωσε:
«Με αυτά τα ισχυρότερα λειτουργικά αποτελέσματα το τρίτο τρίμηνο του έτους, οι εταιρείες του ομίλου μας έχουν δείξει τα πρώτα σημάδια βελτίωσης των οικονομικών αποδόσεων παρά την επιδείνωση της αγοράς και την συνεχιζόμενη ύφεση στο εσωτερικό περιβάλλον.  Οι εταιρείες μας συνεχίζουν να διατηρούν τις ηγετικές θέσεις στις αγορές τους, και πιο σημαντικό συνεχίζουν να ξεπερνούν τον ανταγωνισμό αυτή την δύσκολη εποχή.
Ο Όμιλος έχει δρομολογήσει διοικητικές αναδιαρθρώσεις  σε εταιρείες του χαρτοφυλακίου για την καλύτερη εφαρμογή της στρατηγικής μας που  επικεντρώνεται στον περιορισμό του κόστους και την επιστροφή στην κερδοφορία. Επιπλέον με την ολοκλήρωση της έκδοσης μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου που ανακοινώθηκε την 1η Νοεμβρίου, ο όμιλος θα είναι  τοποθετημένος έτσι ώστε να κατοχυρώσει την θέση του στην αγορά και να αξιοποιήσει τις σημαντικές παρουσιαζόμενες επενδυτικές ευκαιρίες.
Τέλος,  η συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας  που ανακοινώθηκε με τον όμιλο Abu Dhabi/ Privinvest δείχνει εμπιστοσύνη στη Διοίκηση του Ομίλου, την στρατηγική που έχει υιοθετηθεί  και τις προοπτικές για το μέλλον. Ο νέος επενδυτής, μαζί με το Dubai Group καθώς και τους άλλους κύριους μετόχους του Ομίλου θα προσθέσουν σημαντική αξία στις προσπάθειες της MIG να αξιοποιήσει επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα και την Κύπρο ώστε  να δημιουργηθεί  μακροχρόνια αξία για όλους τους μετόχους μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης