Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Τα χαμηλά επιτόκια στην Ευρώπη ενισχύουν την ανισότητα

UBS: Τα χαμηλά επιτόκια στην Ευρώπη ενισχύουν την ανισότητα
Ο διευθύνων σύμβουλος της UBS ότι τα χαμηλά επιτόκια δεν επηρεάζουν μόνο τις τράπεζες αλλά και τους καταθέτες
Η οικονομική ανισότητα μεταξύ των πολιτών της ΕΕ έχει διευρυνθεί ως αποτέλεσμα των ιστορικών χαμηλών επιτοκίων, σύμφωνα με τον Sergio Ermotti, διευθύνοντα σύμβουλος της UBS.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε να μειώσει τα επιτόκια στην ευρωζώνη στο 0% τον Μάρτιο του 2016 και έχει τροφοδοτήσει με περισσότερα από 1 τρισ. ευρώ στην οικονομία μέσω του προγράμματος αγοράς ομολόγων.
«Νομίζω ότι αν η παράπλευρη απώλεια των χαμηλών επιτοκίων ή τα αρνητικά επιτόκια θα επηρεάσουν μόνο τις τράπεζες, θα ήταν εντάξει…» δήλωσε ο Ermotti στο CNBC από το Νταβός της Ελβετίας.
«Αλλά έχει αρχίσει να επηρεάζει τις αποταμιεύσεις, τα περισσότερα συνταξιοδοτικά προγράμματα, τις ασφαλιστικές εταιρείες και την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που έχουν καταθέσεις.
Αυτό δημιουργεί αυτή την αίσθηση της ανισότητας που διαχέεται στην Ευρώπη» πρόσθεσε ο ίδιος.

Κάνοντας την επιθυμία, πραγματικότητα

Ο Ermotti κατήγγειλε επίσης το σκεπτικό των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς η Ευρώπη φαίνεται να είναι πιο διχασμένη.
Εκλογές πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην Ολλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία καθ' όλη τη διάρκεια 2017, ενώ η πολιτική αβεβαιότητα ενδέχεται να επηρεάσει σημαντικά τις χρηματοπιστωτικές αγορές.
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε ότι μετά τις εκλογές (στις ΗΠΑ), και οι άνθρωποι που υποστήριξαν τον Trump αλλά και οι άνθρωποι που υποστήριξαν την Clinton έχουν γίνει πιο θετικοί για τις προοπτικές της οικονομίας και είναι πρόθυμοι να εξετάσουν την υλοποίηση επενδύσεων.
Τώρα πρέπει να δούμε την επιθυμία να μετατρέπεται σε πραγματικότητα» δήλωσε ο Ermotti.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης