Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Η απαγόρευση των μετρητών πλησιάζει και στις ΗΠΑ σύντομα

Phoenix Capital: Η απαγόρευση των μετρητών πλησιάζει και στις ΗΠΑ σύντομα
«Η Ινδία κατήργησε επιτυχώς το 86% του φυσικού της χρήματος και κανένας δεν παραιτήθηκε»… 
Για μία ακόμη φορά η Phoenix Capital προειδοποιεί σχετικά με «το σχέδιο της Ελίτ» για κατάργηση του φυσικού χρήματος, προβλέποντας μάλιστα και επέκταση του στις Ηνωμένες Πολιτείες...
Όπως αναφέρει σε νέο της σημείωμα, οι σημερινές αναφορές του νομπελίστα οικονομολόγου Joseph Stiglitz από το Νταβός επαληθεύουν για τα καλά τις ολοένα αυξανόμενες προσπάθειες για κατάργηση των μετρητών.
Ο γνωστός οικονομολόγος δήλωσε νωρίτερα πως η κατάργηση των μετρητών και η μετάβαση σε ένα ψηφιακό νόμισμα θα βοηθήσει στην πάταξη της διαφθοράς.
«Σαφώς και υπάρχουν σημαντικά θέματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής ή ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, ωστόσο (η μετάβαση) εμπεριέχει σίγουρα και μεγάλα πλεονεκτήματα.
Τα οφέλη υπερβαίνουν τα κόστη.
Πιστεύω ότι χώρες όπως οι Η.Π.Α. μπορούν και πρέπει να μετακινηθούν προς το ψηφιακό νόμισμα», υποστήριξε ο κ. Stiglitz.
«Απαντώντας» λοιπόν, η Phoenix διαμηνύει πως ο «πόλεμος» ενάντια στα μετρητά δεν υποχωρεί…
«Η Ινδία κατήργησε επιτυχώς το 86% του φυσικού της χρήματος και κανένας δεν παραιτήθηκε…
Απέδειξε έτσι ότι μπορεί να επιβληθεί οποιαδήποτε απαγόρευση των μετρητών χωρίς να υπάρχουν πραγματικές συνέπειες για τις πολιτικές φιλοδοξίες», τονίζει η πάντα bear για τις αγορές (και bull για το χρυσό…) Phoenix Capital, υπενθυμίζοντας για ακόμα μια φορά πως έχει στην κατοχή της μυστικό έγγραφο που αποκαλύπτει τα σχέδια της Federal Reserve για κατάργηση των μετρητών και περικοπή των καταθέσεων τους αμέσως επόμενους μήνες…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης