Τελευταία Νέα
Διεθνή

Beige Book (Fed): Μέτρια η οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ στα τέλη του 2016 – Απογοητευτικές οι καταναλωτικές δαπάνες

Beige Book (Fed): Μέτρια η οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ στα τέλη του 2016 – Απογοητευτικές οι καταναλωτικές δαπάνες
Η έκθεση δεν αποτυπώνει την επίσημη τοποθέτηση της Τράπεζας αλλά την αντίληψή των 12 ιδρυμάτων της μέσα από τα σχόλια του επιχειρηματικού και μη κόσμου
Μέτρια ανάπτυξη στην πραγματική οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών διαπιστώνει η έκθεση Beige Book της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve, Fed) το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2016, παρά το γενικότερο ενθουσιασμό που υπήρξε από την εκλογή του Donald Trump.
Η έκθεση, η οποία δεν αποτυπώνει την επίσημη τοποθέτηση της Τράπεζας αλλά την αντίληψή των 12 ιδρυμάτων της μέσα από τα σχόλια του επιχειρηματικού και μη κόσμου, κάνει λόγο για αισθητή βελτίωση στον κλάδο της Μεταποίησης και για μεικτά αποτελέσματα στην Ενέργεια.
Ειδικότερα, ορισμένες εκ των τραπεζών ανέφεραν αύξηση στην παραγωγή άνθρακα, πετρελαίου ή φυσικού αερίου, ενώ άλλες εμφανίστηκαν λιγότερο αισιόδοξες.
Επίσης, αν και οι τράπεζες μιλούν για σχετικά ικανοποιητικές πωλήσεις (με εξαίρεση τον κλάδο των αυτοκινήτων) το διάστημα Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2016, τονίζουν πως οι καταναλωτικές δαπάνες την περίοδο των διακοπών (λόγω Χριστουγέννων) ήταν απογοητευτικές.
Σε ό,τι αφορά την αγορά εργασίας, χαρακτηρίζεται ως «σφιχτή» από όλες τις τράπεζες, οι οποίες ωστόσο μιλούν για βελτίωση, καθώς πολλές επιχειρήσεις ανέφεραν πως αύξησαν το εργατικό τους δυναμικό αλλά και τους μισθούς.
Σε αυτό το σημείο να αναφερθεί ότι πολλοί επιχειρηματίες δήλωσαν δυσκολία στην εύρεση εξειδικευμένου προσωπικού.
Η αγορά ακινήτων σημείωσε αξιοσημείωτες επιδόσεις στο Σαν Φραντσίσκο, ενώ στις υπόλοιπες πόλεις τα αποτελέσματα ποικίλλουν.
Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή για το σύνολο της οικονομίας σημείωσε επίσης ελαφρά αύξηση, μικρότερη του αναμενομένου, ωθούμενος από την ισχυρή ανάκαμψη στον ενεργειακό κλάδο.
Οι τιμές κατοικιών παρέμειναν στάσιμες.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης