Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τάσεις… φυγής από το Λονδίνο (και) για τη UBS – Εξετάζει μεταφορά δραστηριοτήτων στη Μαδρίτη, λόγω Brexit

Τάσεις… φυγής από το Λονδίνο (και) για τη UBS – Εξετάζει μεταφορά δραστηριοτήτων στη Μαδρίτη, λόγω Brexit
Χθες, ο διευθύνων σύμβουλος της HSBC ανακοίνωσε πως και η βρετανική τράπεζα εξετάζει μετεγκατάσταση των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων από το Λονδίνο
Τη μετεγκατάσταση των επενδυτικών της δραστηριοτήτων από το Λονδίνο, τη χρηματοπιστωτική πρωτεύουσα της Ευρώπης, εξετάζει η UBS, καθώς «τρέμει» και αυτή το ενδεχόμενο να χαθεί η πρόσβαση του Ηνωμένου Βασιλείου στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά.
Ωστόσο, η ελβετική τράπεζα δε μιλά για μεταφορά στο Παρίσι ή τη Φρανκφούρτη (έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) όπως οι υπόλοιπες τράπεζες, αλλά για τη Μαδρίτη.
Ήδη η UBS βρίσκεται σε συνομιλίες με την ισπανική κυβέρνηση, με την οριστική συμφωνία να απορρέει το ερχόμενο καλοκαίρι.
Από την ενδεχόμενη μετεγκατάσταση επηρεάζονται 300 θέσεις εργασίας.
Προς το παρόν η UBS δεν έχει επιβεβαιώσει τα σχετικά δημοσιεύματα.
Χθες, ο διευθύνων σύμβουλος της HSBC ανακοίνωσε πως η βρετανική τράπεζα εξετάζει μετεγκατάσταση των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων από το Λονδίνο στο Παρίσι, καθώς βλέπει τον κίνδυνο ενός «σκληρού Brexit» να αυξάνεται.
Ο κ. Gulliver σημείωσε ότι οι εν λόγω δραστηριότητες της τράπεζας που σχετίζονται με την Ε.Ε. αποτελούν το 20% των συνολικών της εσόδων.
Αν τελικά υπάρξει μετεγκατάσταση, θα επηρεαστούν περίπου 1.000 θέσεις εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης