Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το παρασκήνιο της παραίτησης Θεοτοκά από γενικός γραμματέας Ναυτιλίας

Το παρασκήνιο της παραίτησης Θεοτοκά από γενικός γραμματέας Ναυτιλίας
Ο Γ. Θεοτοκά δεν έκρυβε τη δυσφορία του και την ενόχλησή του, όταν κάποιοι «σύντροφοί του» διέδιδαν πως επιθυμεί να συνεχίσει στον στίβο της πολιτικής, βάζοντας υποψηφιότητα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές στην περιφέρειά του τη Χίο
Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας παραίτησης έλαβε τέλος σήμερα, Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, το πρωί στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Και αυτό γιατί ήταν κοινό μυστικό στους διαδρόμους του υπουργείου πως ένας εκ των δύο γενικών γραμματέων, ο Γιάννης Θεοτοκάς, είχε διατυπώσει την επιθυμία του να παραιτηθεί την επομένη κιόλας του ανασχηματισμού.
Ο διακεκριμένος πανεπιστημιακός Γιάννης Θεοτοκάς είχε διατελέσει επί σειρά ετών υπεύθυνος του τομέα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ και αποτελούσε την πρώτη επιλογή του πρώην υπουργού Θοδωρή Δρίτσα, καθώς γνώριζε άριστα τα θέματα της ναυτιλίας.
Ήταν ο άνθρωπος που μαζί με τον Θ. Δρίτσα υλοποίησαν το κυβερνητικό σχέδιο για τη ναυτιλία και τα λιμάνια, με τον Γ. Θεοτοκά να λέει σε φίλους και συνεργάτες πως έχει κλείσει πλέον ο κύκλος της ενασχόλησής του με την πολιτική και πως επιθυμεί να ξαναγυρίσει στα πανεπιστημιακά του καθήκοντα.
Μάλιστα, δεν έκρυβε τη δυσφορία του και την ενόχλησή του, όταν κάποιοι «σύντροφοί του» διέδιδαν πως επιθυμεί να συνεχίσει στον στίβο της πολιτικής, βάζοντας υποψηφιότητα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές στην περιφέρειά του τη Χίο.
Επιπλέον, ο Γ. Θεοτοκάς, αν και δέχτηκε πιέσεις να παραμείνει στο υπουργείο, επέλεξε να παραιτηθεί, σε ουδέτερο χρόνο και όχι αμέσως μετά τον ανασχηματισμό, προκειμένου να μην προκληθούν λανθασμένες εντυπώσεις, πως διαφωνεί ή δε συνεργάζεται με τη νέα ηγεσία του Παναγιώτη Κουρουμπλή. 
Είναι χαρακτηριστικά τα όσα αναφέρει στην ανακοίνωσή του:
«Έχω υποβάλει από τα μέσα Δεκεμβρίου την παραίτηση μου στον υπουργό κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Ο κύκλος της παρουσίας μου στο υπουργείο ολοκληρώνεται με την ικανοποίηση ότι πολλές παρεμβάσεις που είχαν προγραμματιστεί στους τομείς ευθύνης μου υλοποιούνται ή έχει δρομολογηθεί η υλοποίησή τους.
Ανοικτά θέματα, βεβαίως, παραμένουν αρκετά.
Πιστεύω ότι στο επόμενο διάστημα θα προχωρήσει ο προγραμματισμός για την αντιμετώπισή τους.
Στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου εκφράζω τις ειλικρινείς ευχές για καλή επιτυχία στο έργο τους».

Δημ. Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης