Τελευταία Νέα
Οικονομία

Λαζαρίδης (ΕΧΑΕ): Η πρόκληση προς την εξωστρέφεια είναι σήμερα αναγκαία όσο ποτέ

Λαζαρίδης (ΕΧΑΕ): Η πρόκληση προς την εξωστρέφεια είναι σήμερα αναγκαία όσο ποτέ
Υποδοχή των καλύτερων «Εικονικών Επιχειρήσεων» του ΣΕΝ/JA Greece
Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε στη σημερινή (26/1) τελετή έναρξης της συνεδρίασης τις καλύτερες «Εικονικές Επιχειρήσεις» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/JA Greece).
Το 2016, το Χρηματιστήριο Αθηνών άνοιξε τις πόρτες του σε εισηγμένες και μη εταιρείες οι οποίες είχαν επιτυχημένα επιχειρηματικά σχέδια, καινοτόμες ιδέες, εξωστρεφή προσανατολισμό και αποτελεσματική ομάδα διοίκησης.
Θα συνεχίσουμε και φέτος να υποδεχόμαστε ιστορίες επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο της έναρξης και λήξης της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου.
Το Χρηματιστήριο Αθηνών επεκτείνοντας τη δράση που ήδη υλοποιείται και αφορά στην ενημέρωση και εκπαίδευση μαθητών και φοιτητών σχετικά με το Χρηματιστήριο και τη μετοχική ιδέα, υποδέχτηκε για πρώτη φορά μαθητές που κήρυξαν την έναρξη της συνεδρίασης και παρουσίασαν τη δική τους «Εικονική Επιχείρηση».
Πιο συγκεκριμένα, φιλοξένησε τους μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Καλύμνου, του Γυμνασίου Αλωνίων Πιερίας, τους μαθητές του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού και τους μαθητές του Β’ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού που διακρίθηκαν στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό του προγράμματος «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση» παρουσιάζοντας τις δικές τους επιχειρήσεις.
Το παγκόσμιο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» πραγματοποιείται στα Γυμνάσια και Λύκεια της Ελλάδας τα τελευταία 11 χρόνια από τον μη-κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό «Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/ Junior Achievement Greece», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Η Ομάδα «Kalymnos Climbing Escape» είχε διακριθεί στον αντίστοιχο Πανελλαδικό Διαγωνισμό του 2015. Στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιουνίου 2016, την 1η θέση κατέλαβε η Ομάδα «Smileybin» από το Γυμνάσιο Αλωνίων Πιερίας.
Τη 2η θέση κατέλαβε η Ομάδα «ΜΑPP» από το Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού και την 3η θέση η Ομάδα «Εpeikon» από το Β’ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σωκράτης Λαζαρίδης συνεχάρη τους μαθητές, τους καθηγητές καθώς και το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/JA Greece για την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία και δήλωσε:
«Το Χρηματιστήριο Αθηνών στηρίζει την επιχειρηματικότητα και την πρωτοβουλία του ΣΕΝ/JA Greece που εκπαιδεύει βιωματικά τους νέους σε αυτή.
Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας που υποδεχόμαστε σήμερα τους νέους που δοκιμάζονται στην ιδέα της επιχειρηματικότητας, ιδρύουν εικονικές εταιρίες σχεδιάζουν προϊόντα και υπηρεσίες και κατάφεραν να καινοτομήσουν δοκιμάζοντας τις δυνάμεις τους.
Είναι σημαντική η πρωτοβουλία και για έναν επιπλέον λόγο, οι μαθητές τόλμησαν να αξιολογηθούν και να προβάλλουν δημόσια τις "επιχειρήσεις" τους.
Είναι η ικανότητα να μπορεί να προβληθεί η αξία που έχει δημιουργηθεί με προσπάθεια, σε συνεργασία με τους συμμαθητές τους αλλά και συνεργάτες εκτός σχολείου, τους εθελοντές.
Αυτή η πρόκληση προς την εξωστρέφεια είναι σήμερα αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε.
Η προσπάθεια αυτή έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία γιατί μπορεί να κινητοποιήσει και άλλους νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα και να νιώσουν την ικανοποίηση της δημιουργίας πραγμάτων που έχουν αποδεκτή αξία διεθνώς».
Η κα Λίτσα Παναγιωτοπούλου Πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece δήλωσε:
«Η προσπάθεια του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/ Junior Achievement Greece, είναι να εισάγει τα νέα παιδιά, μαθήτριες και μαθητές, στο σύγχρονο κόσμο των επιχειρήσεων ώστε να κάνει όσο το δυνατόν ευκολότερη και γρηγορότερη την ενσωμάτωση και λειτουργία τους στο σύγχρονο περιβάλλον του 21ου αιώνα και να τους βοηθήσει και ενθαρρύνει στις αποφάσεις τους για την εξέλιξή τους.
Η μοναδική αυτή σημερινή εκδήλωση, πρωτοπόρα και για το Χρηματιστήριο Αθηνών και για το ΣΕΝ/JA, η συνεργασία και συμμετοχή του Χρηματιστηρίου Αθηνών τους δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να μάθουν για ένα από τους βασικότερους μηχανισμούς λειτουργίας των σύγχρονων αγορών, εμπειρία που δεν αποκτάται τόσο εύκολα στις μαθητικές ηλικίες.
Θα συμβάλλει ακόμη σημαντικά στην προσπάθειά μας, στο έργο του ΣΕΝ/JA Greece».
Ο κ. Αργύρης Τζικόπουλος Γενικός Διευθυντής του ΣΕΝ/JA Greece δήλωσε:
«Το ΣΕΝ/JA Greece δίνει στους μαθητές και τις μαθήτριες στην Ελλάδα μια σειρά από ευκαιρίες για να ακολουθήσουν με επιτυχία το δρόμο της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.
Μία από αυτές ήταν η σημερινή εκδήλωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών που ήταν πολύ τιμητική για τα παιδιά και σίγουρα θα τους μείνει αξέχαστη καθώς έκαναν και σημαντικές γνωριμίες.
Θέλουν τώρα με μεγαλύτερο ζήλο να βάλουν ακόμα πιο ψηλούς στόχους και είμαστε σίγουροι ότι θα τους πετύχουν».
Για όλους εμάς στο Χρηματιστήριο Αθηνών, είναι σημαντικό να συμβάλλουμε στην αλλαγή της νοοτροπίας από την κατανάλωση στην παραγωγή και από την αποταμίευση στην επένδυση.
Το στοίχημα είναι πόσο γρήγορα θα αναπτυχθεί η επενδυτική δραστηριότητα, σε ένα διεθνοποιημένο και μεταβαλλόμενο περιβάλλον και πως αυτή θα διαμορφώσει τον παραγωγικό ιστό της χώρας που θα καθορίσει τους όρους παραγωγής 50ετίας.

Οι καλύτερες «Εικονικές Επιχειρήσεις» του ΣΕΝ/ JA Greece

1ο Βραβείο - 2015: 1ο Γενικό Λύκειο Καλύμνου, «Κalymnos Climbing Escape»

• «Κalymnos Climbing Escape»: Ιστοσελίδα που αναδεικνύει με πρωτοποριακό και ιδιαίτερο τρόπο το γεγονός ότι η Κάλυμνος έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια σε πρώτο προορισμό αναρρίχησης παγκοσμίως, καθώς διαθέτει μοναδική ποιότητα βράχων και πάνω από 2.500 οργανωμένες διαδρομές.

1ο Βραβείο: Γυμνάσιο Αλωνίων Πιερίας, «Smileybin»

• Ευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτομίας «MetLife Life Changer Award», Ευρωπαϊκό «Βραβείο Ηγετικής Προσωπικότητας» στην πρόεδρο της «Smileybin» Μαρία Κοκάλα.

• «SMILEYBIN»: Έξυπνος κάδος ανακύκλωσης με σύστημα επιβράβευσης για τους χρήστες. Τα ανακυκλώσιμα υλικά ζυγίζονται και συγκεντρώνονται εκπτωτικοί πόντοι στα δημοτικά τέλη είτε σε καταστήματα.

2ο Βραβείο: Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού, «Μapp»

• «Mapp» (Marathon APPlication): Εφαρμογή για κινητά, με στόχο την προώθηση του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Περιέχει την καινοτόμα υπηρεσία tracking, που προσφέρει τη δυνατότητα εντοπισμού και παρακολούθησης των δρομέων.

3ο Βραβείο: Β’ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού, «Εpeikon»

• «Εpeikon»: Συνδυασμός εφαρμογής για κινητά και cardboard VR γυαλιών που μεταφέρει εικονικά τους χρήστες στο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα, μνημείο του 5ου αι.π.Χ., με στόχο την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισµού και την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.

www.bankingnews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης