Έργο στη Λιβύη αναλαμβάνει η ΜΕΤΚΑ, ενισχύοντας την παρουσία της στην Αφρική

Έργο στη Λιβύη αναλαμβάνει η ΜΕΤΚΑ, ενισχύοντας την παρουσία της στην Αφρική
Πρόσφατα η εισηγμένη έλαβε το «πράσινο φως» για την κατασκευή μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στη Γκάνα
Με ένα νέο έργο, αυτή τη φορά στη Λιβύη, ενισχύει την παρουσία της στην αφρικανική ήπειρο ο όμιλος Μυτιληναίου μέσω της θυγατρικής του εταιρίας ΜΕΤΚΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες η εισηγμένη επιχείρηση ανέλαβε την κατασκευή ενός σημαντικού έργου στη Λιβύη, με το οποίο ουσιαστικά «ανοίγει» την συγκεκριμένη αγορά για μελλοντικές δραστηριότητες.
Σημειώνεται πως η ΜΕΤΚΑ έχει αποφασίσει να δραστηριοποιηθεί έντονα στην περιοχή, έχοντας ήδη παρουσία στη Γκάνα μέσω δύο έργων.
Πριν από περίπου ένα χρόνο, τον Μάρτιο του 2016, η εισηγμένη προέβη στην υπογραφή σύμβασης με την εταιρία Amandi Energy για τη Μελέτη, Προμήθεια και Κατασκευή (EPC) νέου σταθμού παραγωγής ενέργειας στην Γκάνα.
Μάλιστα πρόσφατα η ΜΕΤΚΑ ανακοίνωσε πως επετεύχθη το χρηματοδοτικό κλείσιμο για το έργο, με αποτέλεσμα η κοινοπραξία METKA – General Electric να λάβει επίσημη ειδοποίηση, ώστε να προχωρήσει με την κατασκευή και τη θέση σε λειτουργία της μονάδας παραγωγής ενέργειας συνδυασμένου κύκλου 200MW στο Takoradi.
Η κατασκευή του έργου θα ολοκληρωθεί σε 28 μήνες.
Επισημαίνεται πως πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο έργο της ΜΕΤΚΑ στην Γκάνα, το οποίο υπογραμμίζει τη δέσμευση της εταιρείας να αναδειχθεί σε κορυφαίο παίκτη στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της Υποσαχάριας Αφρικής.

Πηγή: www.worldenergynews.gr 
www.bankingnews.gr 

bankingnews.gr

BREAKING NEWS