Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιπλέον μείωση 600 εκατ. δολάρια στο deal της Lockheed Martin με τον Trump

Επιπλέον μείωση 600 εκατ. δολάρια στο deal της Lockheed Martin με τον Trump
Το ποσό που είχε ανακοινωθεί λίγες ημέρες πριν ήταν περίπου 9 δισ. δολάρια
Επιπλέον μείωση 600 εκατ. δολαρίων στο deal με την Lockheed Martin για άμεση παράδοση 90 πολεμικών αεροσκαφών τύπου F-35 ισχυρίζεται πως πέτυχε ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.
Το ποσό που είχε ανακοινωθεί λίγες ημέρες πριν ήταν περίπου 9 δισ. δολάρια, με το κατόρθωμα του Ρεπουμπλικάνου να είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά τα F-35 θα πωλούνταν έναντι 100 εκ. δολαρίων ή και λιγότερο.
Πλέον, το συνολικό ποσό βρίσκεται κάτω από τα 8,4 δισ. δολάρια.
Σημειώνεται πως όλα ξεκίνησαν στις 12 Δεκεμβρίου, όταν ο κ. Donald Trump προανήγγειλε μείωση στις δαπάνες για τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας, με αφορμή την παραγγελία των F-35.
«Το πρόγραμμα για τα F-35 είναι πανάκριβο.
Δισεκατομμύρια δολάρια μπορούν να εξοικονομηθούν από τις στρατιωτικές (και άλλες) δαπάνες μετά την 20η Ιανουαρίου», είχε γράψει χαρακτηριστικά στο Twitter, σχολιάζοντας την παραγγελία για τα νέα μαχητικά αεροσκάφη τύπου «F-35» που φτάνει τα 400 δισ. δολάρια!
Απαντώντας τότε, η αμυντική βιομηχανία – κολοσσός τόνιζε πως ήδη έχει επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για να μειώσει την τιμή των F-35 κατά 70%, που είναι και ο στόχος της.
«Αναμένουμε η τιμή ενός μαχητικού αεροσκάφους να είναι 85 εκατ. δολάρια το 2019 – 2020», σημείωνε, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως το κόστος δεν αφορά μόνο την τιμή κτίσης αλλά και τη συντήρηση μετά την αγορά.
Το αμερικανικό Πεντάγωνο θέλει να ενισχύσει με συνολικά 2.443 υπερηχητικά πολεμικά αεροσκάφη ύψιστης τεχνολογίας τον στόλο του τις επόμενες 10ετίες.
Η συνολική παραγγελία φτάνει το εκκωφαντικό ποσό των 391 δις.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης