Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μηνύσεις για το διάταγμα Trump περί μουσουλμάνων ετοιμάζουν οι αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες

Μηνύσεις για το διάταγμα Trump περί μουσουλμάνων ετοιμάζουν οι αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες
Μεταξύ των εταιρειών που αναμένεται να παραστούν στη εν λόγω συνάντηση είναι η Alphabet, η Netflix, η Airbnb και το Twitter
Έτοιμες να προσφύγουν στην αμερικανική Δικαιοσύνη είναι οι εταιρείες της Silicon Valley, με αφορμή το εκτελεστικό διάταγμα του Donald Trump για απαγόρευση της εισόδου σε μουσουλμάνους επτά χωρών.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, πάνω από 20 επιχειρήσεις αναμένεται να συμμετάσχουν σε μια συγκέντρωση προκειμένου να συζητήσουν τις επιλογές που έχουν για να αμφισβητήσουν νομικά το διάταγμα, το οποίο ενέχει τον κίνδυνο να έχει σοβαρές επιπτώσεις σε έναν τομέα όπου απασχολούνται χιλιάδες μετανάστες και υπήκοοι ξένων χωρών.
Μεταξύ των εταιρειών που αναμένεται να παραστούν στη εν λόγω συνάντηση είναι η Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google, η Netflix, η Airbnb και το Twitter, σύμφωνα με αυτήν την πηγή.
Και άλλες επιχειρήσεις έχουν κληθεί όπως η Adobe Systems, η Dropbox, η Etsy, η Yelp, η Mozilla, η Pinterest, το Reddit, η Salesforce, η SpaceX και η Zynga.
Σημειώνεσαι πως, για ένα άλλο αντιμεταναστευτικό διάταγμα του κ. Trump, προσέφυγε σήμερα στη Δικαιοσύνη η πολιτεία του Σαν Φραντσίσκο.
Το εκτελεστικό διάταγμα προβλέπει ως «τιμωρία» την απόσυρση μέρους των αποθεματικών για τις πολιτείες που έχουν βοηθήσει τους παρανόμους μετανάστες, κάτι που έχει προκαλέσει ένα κύμα οργής στους κατοίκους και τους αξιωματούχους της περιοχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης