Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

«Βολές» των ΕΛΠΕ προς το Δημόσιο για καθυστερήσεις που εμποδίζουν επενδυτικά προγράμματα

«Βολές» των ΕΛΠΕ προς το Δημόσιο για καθυστερήσεις που εμποδίζουν επενδυτικά προγράμματα
Ο κ. Γιάννης Γρηγορίου αναφέρει πως το κράτος κινείται αργά με αποτέλεσμα η εταιρία να μην μπορεί να προχωρήσει στις επενδύσεις που σχεδιάζει
Για σημαντικές καθυστερήσεις από την πλευρά του Δημοσίου που δημιουργούν προβλήματα στην υλοποίηση αποφασισμένων επενδυτικών προγραμμάτων μίλησε ο γενικός διευθυντής Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων των ΕΛΠΕ, Γιάννης Γρηγορίου μιλώντας σήμερα (1/2) στο Athens Energy Forum.
«Δεν είναι θέμα πολιτικής βούλησης, το κράτος κινείται αργά.
Είμαστε έτοιμοι να επενδύσουμε και αντιμετωπίζουμε καθυστερήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γρηγορίου, φέρνοντας ως παράδειγμα ότι ο διαγωνισμός για την παραχώρηση χερσαίων περιοχών στη Δυτική Ελλάδα, προκηρύχθηκε τον Αύγουστο του 2014 και τα ΕΛΠΕ επελέγησαν ως προτιμητέος επενδυτής τον Φεβρουάριο του 2016.
Τα ΕΛΠΕ συμμετέχουν επίσης σε Κοινοπραξία με την Total και την Edison για το οικόπεδο 2 στο Ιόνιο, ενώ έχουν υποβάλει προσφορές για τα οικόπεδα 1 (βόρεια της Κέρκυρας) και 10 στον Κυπαρισσιακό κόλπο.
Επίσης, διεξάγουν έρευνες στον Πατραϊκό κόλπο, όπου, όπως επανέλαβε ο κ. Γρηγορίου, αν βρεθεί κοίτασμα, θα είναι της τάξης των 100 εκατ. βαρελιών.
Εν τω μεταξύ από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) Σπύρος Μπέλλας, μιλώντας στο ίδιο συνέδριο σημείωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα κατατεθούν για κύρωση στη Βουλή οι συμβάσεις για την παραχώρηση περιοχών του Ιονίου για έρευνες υδρογονανθράκων.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης