Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμετάβλητα άφησε τα επιτόκιά της η Federal Reserve - Βελτίωση καταναλωτικού και επιχειρηματικού κλίματος

Αμετάβλητα άφησε τα επιτόκιά της η Federal Reserve - Βελτίωση καταναλωτικού και επιχειρηματικού κλίματος
Οι οικονομικές συνθήκες στις ΗΠΑ θα βελτιωθούν με τρόπο σταδιακό, οδηγώντας σε ήπιες αυξήσεις των επιτοκίων της Fed, ανάλογα βεβαίως και με την εξέλιξη των μακρο-οικονομικών μεγεθών
Αμετάβλητα στο πεδίο 0,50%-0,75% άφησε τα παρεμβατικά της επιτόκια σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017 η Federal Reserve, μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης της επιτροπής καθορισμού νομισματικής πολιτικής της, FOMC.
Σε ανακοίνωσή της, η Fed επεσήμανε μεταξύ άλλων, ότι η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ συνέχισε να βελτιώνεται και η οικονομία της χώρας συνέχισε την ήπια ανάπτυξή της.
Την ίδια στιγμή, οι καταναλωτικές δαπάνες των αμερικανικών νοικοκυριών αυξάνονται με αργό ρυθμό, ενώ οι επιχειρηματικές επενδύσεις παραμένουν κατώτερες των περιστάσεων σε χαμηλό επίπεδο.
Όμως, διάφοροι δείκτες μέτρησης της καταναλωτικής και επιχειρηματικής εμπιστοσύνης αποκαλύπτουν μια βελτίωσή τους την τελευταία περίοδο, πάντα σύμφωνα με την Fed.
Παρά την τόνωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες, αυτός παραμένει κάτω από το επίπεδο-στόχο του 2% (=σταθερότητα τιμών) που υπηρετεί η κεντρική τράπεζα της χώρας, με τις πληθωριστικές προσδοκίες του πληθυσμού να βρίσκονται σε χαμηλό επίπεδο.
Σύμφωνα με την επιτροπή FOMC, οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται με ήπιο ρυθμό στην προσεχή περίοδο και μεσοπρόθεσμα θα επιτευχθεί ο στόχος του 2% πληθωρισμού.
Τελικά, εκτιμά ότι οι οικονομικές συνθήκες στις ΗΠΑ θα βελτιωθούν με τρόπο σταδιακό, οδηγώντας σε ήπιες αυξήσεις των επιτοκίων της Fed, ανάλογα βεβαίως και με την εξέλιξη των μακρο-οικονομικών μεγεθών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης