Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αλεξιάδης: Ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από έναν φόρο στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας

Αλεξιάδης: Ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από έναν φόρο στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας
Θα στοχεύει περισσότερο στη μεγάλη περιουσία, λιγότερο στη μεσαία και καθόλου στην πρώτη κατοικία είπε ο κ.Αλεξιάδης
Την θέση ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από έναν άλλο φόρο στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας, ο οποίος όμως θα αποδίδει και αυτός στο Δημόσιο έσοδα της τάξης των 2,65 δις ευρώ διατύπωσε ο πρώην αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, Τρ. Αλεξιάδης.
«Ο στόχος των 2,65 δισ. ευρώ εσόδων από την φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας μπορεί να υλοποιηθεί με αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από άλλο φόρο, στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας, που θα στοχεύει πολύ περισσότερο την μεγάλη περιουσία, λιγότερο τη μεσαία και καθόλου την πρώτη κατοικία ή ένα μικρό ακίνητο» τόνισε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ. Αλεξιάδης.
«Είμαι αναφανδόν υπέρ αυτού που ζητούσε ο Συνασπισμός από τη δεκαετία του '90, για φόρο στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας, που να μεταφέρει τα βάρη από τις μικρές στις μεγάλες και πολύ μεγάλες περιουσίες.
Ο ΕΝΦΙΑ είναι άδικος, δεν κατανέμει δίκαια τα φορολογικά βάρη» υποστήριξε ο κ.Αλεξιάδης, ο οποίος σχολιάζοντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί «υπερφορολόγησης», παρέθεσε ως μέτρο σύγκρισης τα περίπου 600 εκατ. ευρώ εσόδων ετησίως από την ακίνητη περιουσία μέχρι το 2010, τα οποία με τις μνημονιακές κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εκτινάχθηκαν στα 3,3 δισ. ευρώ.
«Στο μέτωπο της φορολογίας ο μεγάλος στόχος παραμένει ο περιορισμός της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου (χάνονται έσοδα περίπου 15 δισ. ευρώ ετησίως), καθώς σε επίπεδο ΑΕΠ τα έσοδα φόρων στην Ελλάδα παραμένουν χαμηλότερα από το μέσο όρο της ΕΕ, αλλά και η δικαιότερη κατανομή των βαρών» τόνισε ο κ.Αλεξιάδης, υπογραμμίζοντας πως όσον αφορά τη διαπραγμάτευση, υπάρχουν δανειστές που δεν επιθυμούν να πετύχει το ελληνικό πρόγραμμα, αλλά να επιβάλουν τους δικούς τους όρους.
«Αυτοί που ζητούν εκλογές στην ουσία στηρίζουν τις λογικές Σόιμπλε» ανέφερε ο κ.Αλεξιάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης